Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης: Στις 26 Νοέμβρη δίνουμε απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα!

Συμμετέχουμε στις 17 Νοέμβρη στις αγωνιστές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου – Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους, άνεργους στον κλάδο να πυκνώσουν τις γραμμές του σωματείου μας

Η Διοίκηση του συνδικάτου κατεργασίας ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης παλεύει και αγωνίζεται για μέτρα προστασίας του λαού και των συναδέλφων στον κλάδο από την πανδημία, παλεύουμε ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας και στο νομοσχέδιο – έκτρωμα με τις νέες σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας ετοιμάζοντας την απεργιακή μας απάντηση, ενώ καθημερινά ξεδιπλώνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες διεκδίκησης για τους εργαζόμενους και τον κλάδο. Έτσι λοιπόν συμφωνούμε ομόφωνα σαν Διοίκηση του Συνδικάτου Ξύλου Ν. Θεσ/νίκης και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 26/11/2020. Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική μας δράση παρά τα προβλήματα της πανδημίας, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, συνεχίζοντας τον αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς με εξορμήσεις από κλιμάκια της Διοίκησης ενημερώνοντας τους συναδέλφους.

Για απλήρωτη εργασία, να μη χαθεί ούτε ένα ένσημο – ούτε ένα μεροκάματο, για πλήρη προστασία των ανέργων.

Σαν εργαζόμενοι φέτος λόγω πανδημίας πραγματοποιήσαμε λίγα μεροκάματα ειδικά τώρα με το δεύτερο lockdown η κατάσταση χειροτέρεψε. Βρεθήκαμε για πολλές μέρες χωρίς εργασία παρά τη θέλησή μας. Θέλουμε να ζήσουμε και εμείς και οι οικογένειές μας.

Δεν θα κάνουμε, νέες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Δεν θα ξεχάσουμε το 8ωρο – 5ήμερο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Δεν θα αποδεχτούμε τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, να ζούμε με ψίχουλα.

26 Νοέμβρη δίνουμε απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα!

Συμμετέχουμε στις 17 Νοέμβρη στις αγωνιστές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους, άνεργους στον κλάδο να πυκνώσουν τις γραμμές του σωματείου μας. 

Να οργανώσουμε από κοινού και να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που διοργανώνουμε για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση τους.

Τώρα είναι η ώρα για δράση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τα ζητήματα της προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στις δημόσιες μονάδες Υγείας εν μέσω πανδημίας, αποτελούν ζητήματα αναπόσπαστα με τη μάχη για το μεροκάματο, τις ΣΣΕ, το Ασφαλιστικό, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα ωράρια.

 Το νομοσχέδιο – κόλαφος για τα εργασιακά δικαιώματα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 10ωρη δουλειά – 200 ευρώ μισθό και με απλήρωτες υπερωρίες που υποτίθεται ότι θα «ισοφαρίζονται» αργότερα με κάποια μείωση ωρών ή κάποια ρεπό, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, φέρνουν νέα εμπόδια στην απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων.

  ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: