Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων: Τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι ατομική ευθύνη του εργαζόμενου

Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων νομού Αττικής καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να παρουσιάσει ως ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊου

Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων νομού Αττικής  καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να παρουσιάσει ως ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου τα μέτρα για την αντιμετώπιση τόσο της εξάπλωσης όσο και της περίθαλψης όσων έχουν προσβληθεί από και νοσούν από τον κορονοϊό. Την ίδια στιγμή μάλιστα που παίρνει αποφάσεις ώστε να προστατέψει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,  με μέτρα όπως την αναστολή των ελέγχων από τις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας καθώς και την αναστολή της υποχρέωσης από τον εργοδότη να δηλώνει στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” την υπερεργασία αλλά και την νόμιμη υπερωριακή απασχόληση. Το αίσχος τους δεν έχει όριο αφού αναστέλλουν την υποχρέωση των επιχειρηματικών ομίλων της καταβολής ΦΠΑ, οφειλών προς την εφορία και ασφαλιστικών εισφορών.

Η κυβέρνηση μαζί με τους εργοδοτικούς φορείς, αλλά και την προδοτική για τα εργατικά συμφέροντα, συνδικαλιστική ηγεσία – «μαφία» της ΓΣΣΕ, με αφορμή τον κορονοϊό συνεχίζει το μπαράζ της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης συμπιέζοντας εργασιακά δικαιώματα έτσι ώστε το κεφάλαιο και τα κέρδη του να βγουν αλώβητα από την κρίση αυτή. Ετοιμάζεται με διαδικασίες fast – track να φέρει νέους αντεργατικούς νόμους στη Βουλή.

Συγχρόνως η κυβέρνηση προσπαθεί, αν και μάταια, να κρύψει την άθλια και επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες κατάσταση που βρίσκεται συνολικά ο χώρος της υγείας σήμερα. Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στη λογική του  ‘ΚΟΣΤΟΥΣ – ΟΦΕΛΟΥΣ’, ευθύνονται αποκλειστικά για την κατάσταση αυτή, ενισχύοντας παράλληλα τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας..

Πρώτα ήταν η κρίση, μετά η ανάπτυξη και σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε  με κίνδυνο την ζωή μας, το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που σχεδιάζει την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου με ταυτόχρονη ισοπέδωση κάθε εργατικού δικαιώματος ακόμα και της ίδιας της ζωής.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!!! ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. 1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στα νοσοκομεία και όλους τους φορείς υγείας. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ.
  2. 2. Κανένα μέτρο που να μειώνει τα εργασιακά μας δικαιώματα.
  3. 3. Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ ειδικότερα τις ώρες αιχμής
  4. 4. Εξασφάλιση με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, καθώς και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
  5. 5. Λειτουργία ιατρείων στελεχωμένων με το απαραίτητο προσωπικό στους χώρους δουλειάς.
  6. 6. Παροχή τουαλέτας με καθημερινή απολύμανση και νερού με το απαραίτητο υλικό για πλύσιμο.
  7. 7. Καθημερινή απολύμανση στους χώρους που αλλάζουν οι συνάδελφοι (δωμάτια, κοντέινερ) όπως επίσης και σε αποθήκες υλικών.
  8. 8. Να σταματήσουν αμέσως όλοι οι πλειστηριασμοί, καθώς και οι διακοπές ρεύματος και νερού που αφορούν οφειλές.
  9. 9. Εξασφάλιση έκτακτης άδειας ειδικού σκοπού με πλήρη δικαιώματα και αποδοχές.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: