Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών: “Βρισκόμαστε σε μια ατέλειωτη “Black Friday”

Συνέντευξη τύπου του ΣΕΤΤΑ για την κατάσταση στο κλάδο την Κυριακή.

Η ανάδειξη της πραγματικής κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και της ανάγκης για άμεσα μέτρα για τη ζωή και τα δικαιώματά τους θα είναι στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραθέτει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου (Σωματείο Εργαζομένων «Speedex») την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων (πρ.) ΔΕΚΟ – Τραπεζών (Χαλκοκονδύλη 37, 8ος όροφος).

Η συνέντευξη θα προβληθεί ζωντανά μέσω του καναλιού του ΣΕΤΤΑ στο YouTube (μπορείτε να μπείτε από εδώ). Ερωτήσεις για τη συνέντευξη Τύπου μπορούν να αποστέλλονται και στο mail [email protected]

«Η περίοδος που διανύουμε από τον περσινό Νοέμβρη έως σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ατέλειωτη “Black Friday” για τους εργαζόμενους στις εταιρείες ταχυμεταφορών», υπογραμμίζει ο ΣΕΤΤΑ, ο οποίος τονίζει ότι «η ένταση της δουλειάς μας δεν έχει προηγούμενο, τα 10ωρα πάνε σύννεφο. Η εντατικοποίηση δεν έχει σταματήσει λεπτό και έχει εκτοξευθεί στο δεύτερο κύμα πανδημίας. Τα νούμερα των εργοδοτών μιλάνε για αύξηση στην δουλειά της τάξης 50%-60%, όπως και τα κέρδη τους που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

Ταυτόχρονα «είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στην πανδημία, με ευθύνη της κυβέρνησης με τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο, κομμένα και ραμμένα στα θέλω των εργοδοτών, με χιλιάδες εργαζόμενους στοιβαγμένους στους χώρους δουλειάς, σε ΜΜΜ κλπ., σε καθημερινή επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους και δέματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας (test, επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις κ.ά.), παρά τα συνεχή κρούσματα στους χώρους δουλειάς μας», καταγγέλλει.

«Απέναντι στην κόλαση που ζούμε καθημερινά απαντάμε με συλλογικό αγώνα και διεκδικούμε: Να μπει τέλος στα ωράρια-λάστιχο, να δουλεύουμε 8 ώρες τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά», καταλήγει το ΣΕΤΤΑ.

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: