«Συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ, οι μεταλλωρύχοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας είμαστε μαζί σας και περήφανοι για τον αγώνα που δίνετε…»

Έχετε το δίκιο με το μέρος σας, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά σας με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό σας για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ!

Ο πολύχρονος και παλικαρίσιος αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας. Την Τρίτη, 1 Φλεβάρη, η Κυβέρνηση, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε “τελεσίγραφο” ένα σχέδιο-καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στον δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντάς τους από τον οικισμό.

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Γιατί όμως αυτό?: Ο στόχος τους είναι να δώσουν την ΛΑΡΚΟ τζάμπα και κλειστή στους ιδιώτες, χωρίς εργαζόμενους με δικαιώματα, χωρίς σωματεία και αγωνιστική δράση. Εξυπηρετώντας για μία ακόμη φορά τα συμφέροντα των εργοδοτών. Να έχει δηλαδή ο εργοδότης –αύριο- φτηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα για να βγάζει περισσότερα κέρδη. 

ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ «ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΙΝ» ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ»

Όπως άλλωστε συνέβει και στα μεταλλεία Κασσάνδρας, που οι εταιρείες των μεταλλείων αξιοποιούν όλους τους αντεργατικούς νόμους και τις αντιλαικές «επενδυτικές» συμφωνίες όλων των Κυβερνήσεων για να πετυχαίνουν τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία τους. Αφού πρώτα η Ελληνικός Χρυσός τα πήρε όλα τζάμπα και χωρίς όρους, στη συνέχεια ήρθε η ώρα να δείξει τα «δόντια» της και στους μεταλλωρύχους, με την επεξεργασία του «στρατηγικού οδικού χάρτη» – αφού είχε ήδη πολλούς εργολαβικούς εργαζόμενους με «τσακισμένα» εργασιακά δικαιώματα – με σκοπό και αυτή να απωγιώνει συνεχώς την κερδοφορία της. Διότι ο πλούτος που παράγουμε οι μεταλλωρύχοι είναι αμύθητος!

Το συμπέρασμα ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις: ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ…ΝΟΜΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Συνάδελφοί μεταλλωρύχοι της ΛΑΡΚΟ, έχετε το δίκιο με το μέρος σας, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά σας με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό σας για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα! Οι μεταλλωρύχοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας είμαστε μαζί σας και περήφανοι για τον αγώνα που δίνετε και απαιτούμε μαζί σας:

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: