Σύλληψη συνδικαλιστών λόγω κινητοποιήσεων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Μεγαλώνει ο κατάλογος των περιστατικών καταστολής του εργατικού κινήματος.

Μετά τις εφόδους του ΣΔΟΕ, τις εισαγγελικές παραγγελίες για έλεγχο των οικονομικών συνδικάτων, τα γκεστ σταρ ασφαλιτών στο εργατικό συνέδριο του ΕΚΘ, πλέον έχουμε και συλλήψεις συνδικαλιστών, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Πρόκειται για μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ , που των τελευταίο καιρό βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με καταλήψεις κτηρίων, ενάντια στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και τις επικίνδυνες για τους ίδιους και τη δημόσια υγεία συνθήκες υγιεινής στις υπηρεσίες. Η διοίκηση του οργανισμού και η κυβέρνηση αντί να σκύψουν πάνω στα δίκαια αιτήματα, επέλεξαν την οδό της φίμωσης και της καταστολής όσων διεκδικούν τα αυτονόητα. Μόνο οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να σταματήσουν αυτό τον αυταρχικό κατήφορο σε βάρος των ίδιων και των δικαιωμάτων τους.

 

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

 

«Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) και στον ΟΠΕΚΑ αγωνίζονται, προχωρώντας σε καταλήψεις κτηρίων του ΕΦΚΑ, ενάντια στην έλλειψη προσωπικού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών, στην έλλειψη συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των εξυπηρετούμενων και στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.

 

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση, επέλεξαν να απαντήσουν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με τους μηχανισμούς καταστολής, συλλαμβάνοντας μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ.

 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, τον εκφοβισμό και τη φίμωση των εργαζομένων που οργανώνουν την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απαιτεί σιγή και υποταγή από τους δημόσιους υπαλλήλους κάνοντας σαφές ότι μπροστά στην υλοποίηση του σχεδίου διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και παράδοσής της στο μεγάλο κεφάλαιο θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

 

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: