“Σύγχρονο Κούγκι θα γίνουμε αν χρειαστεί – Η ΛΑΡΚΟ είναι το μέλλον των παιδιών μας!”

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες. Οι 80 νεκροί στις βάρδιες. Οι εκατοντάδες θάνατοι από επαγγελματικές ασθένειες και οι εκατοντάδες σακατεμένοι. Ο ιδρώτας όλων όσων γλιτώσαμε από το θάνατο και τις αρρώστιες, αυτά, αυτά είναι που έχουν κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα. Δεν τη χαρίζουμε.

Ο λαός απαιτεί την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και δεν την χαρίζει σε κανέναν.

Αυτό το μήνυμα πέρασε η σημερινή μαζική απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα, με τη συμπαράσταση δεκάδων σωματείων και μαζικών φορέων.

Στη συγκέντρωση μίλησε από καρδιάς ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ν. Φθιώτιδας.

Μεταξύ άλλων, ο Π. Πολίτης είπε.

Δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν.

Σήμερα νιώθουν ξανά την “ανάσα μας στο σβέρκο τους”.

Επιβεβαιώνεται ότι δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα μαζί μας.

Με τον αγώνα μας μέχρι σήμερα έχουμε κερδίσει πολλά. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε γράψει τη δική μας ιστορία στο εργατικό κίνημα.

Ιστορία που με περηφάνια θα διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας για να τραβήξουν τον ίδιο, τίμιο δρόμο του αγώνα.

Ιστορία που θα λέει ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ το 2020, παραμέρισαν πολιτικές πεποιθήσεις, ενώθηκαν σαν εργατική τάξη με άλλους εργαζόμενους, με την φτωχολογιά και έγραψαν στα “παλιά τους τα παπούτσια” τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιστορία που θα λέει ότι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ το 2020, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, απόκρουσαν ψηφισμένες περικοπές, δεν αφήσανε να γίνουν απολύσεις, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, κρατήσανε την ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Ιστορία που θα λέει ότι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ το 2020, σε περιόδους λοκ ντάουν, πανδημίας, απαγόρευσης συγκεντρώσεων, καταστολής, αυτοί σηκώθηκαν σαν “γίγαντας” και πραγματοποίησαν μεγάλα συλλαλητήρια, μαζικές Γ.Σ., απεργίες, καταλήψεις.

Αυτή η ιστορία είναι η δίκια μας ιστορία. Τη γράψαμε με τους αγώνες μας, ανήκει σε όλους μας.

Στο χέρι μας είναι αδέλφια να το πάμε μέχρι το τέλος. Και ενώ μπορέσαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ, με μεγαλύτερη ενότητα, αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη, θα το πάμε μέχρι το τέλος.

Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα κεκτημένα μας, την συνέχιση της λειτουργίας. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε όρθιοι και την επόμενη μέρα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες. Οι 80 νεκροί στις βάρδιες. Οι εκατοντάδες θάνατοι από επαγγελματικές ασθένειες και οι εκατοντάδες σακατεμένοι. Ο ιδρώτας όλων όσων γλιτώσαμε από το θάνατο και τις αρρώστιες, αυτά, αυτά είναι που έχουν κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα.

Δεν τη χαρίζουμε. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή και ενιαία.

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ.

Σύγχρονο Κούγκι θα γίνουμε αν χρειαστεί. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Δίπλα στο Σωματείο ήταν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με παρουσία και του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για να τονίσει τη σημασία του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια διάλυσης της ΛΑΡΚΟ, διάλυσης ολόκληρης της περιοχής. Είμαστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις οικογένειές τους, στους κατοίκους της περιοχής, που θα πληρώσουν βαρύ τίμημα εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής και των επιλογών και της σημερινής κυβέρνησης κι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν τα παρατάμε, προχωράμε, συνεχίζουμε».

Η συγκέντρωση έκλεισε με το ψήφισμα που απεύθυναν οι εργαζόμενοι.

«Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και στην απόλυση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση χωρίς καμία διασφάλιση για τον παραγωγικό της χαρακτήρα, τη συνέχιση της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, περπατά στην εκποίηση της.

80 νεκροί εργαζόμενοι στις βάρδιες, εκατοντάδες άλλοι από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες ακόμη σακατεμένοι από εργατικά ατυχήματα και όσοι δούλεψαν και δουλεύουν σε αυτό εδώ τον τόπο, με το αίμα και τον ιδρώτα μας έχουμε δημιουργήσει και κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα.

Έχουμε το δικαίωμα και απαιτούμε:

  • -Με ευθύνη της κυβέρνησης  να μην σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.
  • -Να σταματήσει η εκποίηση έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας μεταλλείων και εργοστασίου.
  • -Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα “μόνιμων” και εργαζομένων των εργολαβιών.
  • -Η ΛΑΡΚΟ με ευθύνη του κράτους να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει. Να αναπτυχθεί με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Δεν δεχόμαστε ούτε μια απόλυση. Δεν χαρίζουμε τίποτα από τα δικαιώματα μας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ευημερία των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελός του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να σταματήσει το έγκλημα.

Οι παρευρισκόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση».

Υστερόγραφο

Δε στερείται σημασίας να δει κανείς πώς αφρίζουν ενάντια στον αγώνα των εργατών τα δεξιά τρολ του διαδικτύου, που κατέκλυσαν τη σχετική ανάρτηση του ΠΑΜΕ στο Twitter.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: