Στο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις της Frigoglass ο Κώστα Πελετίδης

“Να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ένας για όλους και όλοι για έναν”

Αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων συνεχίζει να βρίσκεται η επανεκλεγείσα δημοτική αρχή της Πάτρας, όπως υποδηλώνει η απόφαση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη να παραβρεθεί αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7.30 μμ. στο συλλαλητήριο κατά του κλεισίματος του εργοστασίου της Frigoglass, το οποίο αφήνει στην ανεργία 90 εργαζόμενους. Το συλλαλητήριο θα γίνει έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο από την πρώτη στιγμή στηρίζει τους εργαζόμενους στον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις. Ο δήμαρχος αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των σχεδίων της εργοδοσίας, πήρε ξεκάθαρη θέση, αναδεικνύοντας και τα πραγματικά αίτια των απολύσεων, που δεν είναι φυσικά οι αγώνες των εργαζομένων, αλλά η διασφάλιση και μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρήσεων, ό,τι δηλαδή βαφτίζει “ανάπτυξη” από τους αστούς και το πολιτικό τους προσωπικό:

«Εκφράζουμε την στήριξή  στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Frigoglass που χάνουν την δουλειά τους στον βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο κάθε επιχειρηματικός όμιλος αξιοποιεί τόσο εργατικό δυναμικό, όσο και για όσο χρόνο το χρειάζεται, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη του. Εάν κερδίζουν περισσότερα σε άλλες χώρες, θα πάνε εκεί. Δούλους ψάχνουν.

Αυτή είναι η περίφημη «ανάπτυξη» υπέρ της οποίας τάσσονται οι κυβερνώντες και διάφοροι τοπικοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ο σάκος του μποξ πάνω στον οποίο μπορούν να ασκούνται οι κατέχοντες τον πλούτο και τα πολιτικά τους στηρίγματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: