Σωτηρία Βασιλακοπούλου: 40 χρόνια μετά ο αγώνας της, ο δρόμος που βάδισε, παραμένουν επίκαιρα – Διήμερο δραστηριοτήτων στη μνήμη της

Με διήμερο δραστηριοτήτων την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιούλη τιμούν την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την φοιτήτρια του Παντείου – μέλος της ΚΝΕ που δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ πριν από 40 χρόνια, η ΤΟ Πανεπιστημίων – Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ, η ΠΟ Σπουδάζουσας της ΚΝΕ και η ΤΟ Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής της ΚΝΕ

Με διήμερο δραστηριοτήτων την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιούλη τιμούν την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την φοιτήτρια του Παντείου – μέλος της ΚΝΕ που δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ πριν από 40 χρόνια, η ΤΟ Πανεπιστημίων – Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ, η ΠΟ Σπουδάζουσας της ΚΝΕ και η ΤΟ Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής της ΚΝΕ (δείτε την ανακοίνωση σε pdf εδώ).

Την Τετάρτη 22 Ιούλη, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς σε όλη την Αττική.

Την Πέμπτη 23 Ιούλη, στις 8 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου θα μιλήσει η Ιουλία Χρονοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Πανεπιστημίων – Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θανάσης Κοτρώνης, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ, που ήταν παρών στη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου στο χώρο του εργοστασίου.

«Πολέμησες κι έπεσες και μας έρχεσαι πάλι, Σωτηρία απ’ το χαρούμενο μέλλον»: Οι στίχοι αυτοί του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένοι για την νεαρή ΚΝίτισσα που δολοφονήθηκε ενώ μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες, κοσμούν το κάλεσμα των Οργανώσεων, όπου αναφέρεται επίσης: «Εμπνεόμαστε από το παλικαρίσιο παράδειγμά της, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα. 40 χρόνια μετά ο αγώνας της Σωτηρίας, ο δρόμος που βάδισε, παραμένουν επίκαιρα».

Και το κάλεσμα αναφέρει επίσης:

«Όπως τότε έτσι και σήμερα γίνεται φανερό ότι:

  • Η περιβόητη αστική δημοκρατία σταματάει έξω από τους χώρους δουλειάς ,έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Γίνεται φανερό το πρόσωπο της δικτατορίας της αστικής τάξης, η εκμετάλλευση, γι’ αυτό ο μεγαλύτερος φόβος των εκμεταλλευτών και του κράτους τους είναι η επαφή των εργαζομένων με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.
  • Μαζί με το καρότο του συμβιβασμού πάει και το μαστίγιο. Η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρώντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το νόμο ενάντια στην απεργία, εντείνει την ποινικοποίηση των αγώνων με το νομοσχέδιο για τον περιορισμό-απαγόρευση των διαδηλώσεων, με την προσπάθεια να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια με την κατάργηση του ασύλου.

Τιμάμε την Σωτηρία με ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην πολιτική που, όπως τότε έτσι και σήμερα, χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους, πατώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών.

Τιμάμε την Σωτηρία δίνοντας τη μάχη καθημερινά για να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που παλεύουμε να κάνουμε πράξη τα όνειρα μας μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων – ΕΕ που υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης των φοιτητών πλάι σε συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα.

Για να βρει δικαίωση η θυσία της Σωτηρίας. Οργανώνουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: