Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου: Η Ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και θυσίες

Δεν χωρά καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός. Μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε το σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος. Από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε “επένδυση”, ατομικό ρίσκο και κυνήγι μέσω του τζόγου.

Με τη συμμετοχή πολλών οικοδόμων – μελών του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 του Γενάρη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου  για την ενημέρωση  και οργάνωση της απάντησης ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Εισηγητικά, ο Βαγγέλης Κορέντης, πρόεδρος του Σωματείου, τόνισε ότι «στόχος της ΝΔ είναι να εφαρμόσει το νόμο Κατρούγκαλου και όχι να τον καταργήσει, να τον βελτιώσει ακόμα και από νομικά κενά και να τον βάλει στη ζωή για να παραδοθούν τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των περίφημων “επενδυτών της κεφαλαιαγοράς”, για να απαλλαγεί το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, για να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη τσακισμένη εργατική δύναμη.

Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία από την υποχρέωση, που με νόμο της είχε καθοριστεί, να επιστρέφει ένα μέρος της κλεμμένης υπεραξίας μέσω των εισφορών για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα και τη διαμόρφωση ενός Ασφαλιστικού στο οποίο πρόσβαση θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις. Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται για όλη τη ζωή τους να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από το μισθό τους και φόρους, όπως δηλαδή κάνουν και έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στο τέλος δεν θα γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν.

Μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε το σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος. Από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε “επένδυση”, ατομικό ρίσκο και κυνήγι μέσω του τζόγου.

Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια.

Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν.

Δεν χωρά καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός.

Για όλους εμάς που είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου στην κοινωνία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα φάρμακα, η δημόσια δωρεάν υγεία, οι Σ.Σ.Ε, τα μεροκάματα, η σταθερή εργασία, τα ανθρώπινα ωράρια εργασίας κ.α, είναι κατακτήσεις που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε για να εξασφαλίσουμε  μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα και ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Γιώργος Γούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σύστημα των «τριών πυλώνων» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διαχρονικά από το 1992 όλες οι κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου στη χώρα.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και για την πανελλαδική κινητοποίηση των Οικοδόμων στις 25/1/2020 στην Αθήνα για τη διεκδίκηση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων και πρόγραμμα καταγραφής των οικοδόμων της Σκοπέλου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: