ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής: Συνεχίζουμε την πάλη μας! Πάρτε πίσω την απόλυση του Νίκου Τζανετή

Η “Ελληνικός Χρυσός” απέλυσε τον πρόεδρο του σωματείου μεταλλωρύχων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) Τζανετή Νίκο, επειδή απαιτούσε μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Κυβέρνηση κι εργοδοσία έχουν αποδειχτεί αδίσταχτοι εχθροί των εργατικών δικαιωμάτων και θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Δε θα τους περάσει! 

Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης -Πιερίας – Χαλκιδικής:

Η νίκη είναι δική μας… Συνεχίζουμε την πάλη μας!

Η κίνηση της efood να ανακοινώσει ότι θα μετατρέψει σε αορίστου χρόνου, όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αποτελεί μία πολύ μεγάλη κατάκτηση  των ίδιων των εργαζομένων που βρίσκονται, μέσα από τα σωματεία τους, στην πρώτη γραμμή της μάχης όλο αυτό το διάστημα.  

Ο δίκαιος αγώνας των χιλιάδων διανομέων  έσπασε στην πράξη ένα καθεστώς ομηρίας που αφορούσε 2000 και πλέον συναδέλφων. Ομηρία που εκφράζεται σε εργασία με ημερομηνία λήξης.

Αυτός ο αγώνας ανέδειξε και τον τρόπο με τον οποίο το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη μπορεί, γιατί πρέπει, να καταλήξει στα σκουπίδια.

Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της δράσης και του αγώνα τους.

Είναι αποτέλεσμα των μαζικών κινητοποιήσεων και του κόκκινου ποταμιού που πλημμύρισε όλη την χώρα.

Είναι αποτέλεσμα  της συντονισμένης δράσης των συνδικάτων πανελλαδικά που ύψωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν.

Είναι αποτέλεσμα της αλληλεγγύης εργαζομένων και σωματείων από μια σειρά κλάδους και χώρους, μια αλληλεγγύη που απλώνεται και πέρα από τα σύνορα της χώρα μας.

Είναι αποτέλεσμα της αλληλεγγύης που εκφράστηκε ποικιλοτρόπως από τον λαό συνολικότερα.

Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που ανάγκασαν την εταιρία να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια και ας προσπαθεί εκ των υστέρων να φορέσει το προσωπείο του καλού εργοδότη. Η δύναμη των αποφασισμένων εργατών τους τρόμαξε.

Αποτελεί μία τρανή απάντηση στην μοιρολατρία και τις λογικές συμβιβασμού, που λένε ότι δεν αλλάζει τίποτα, δεν αλλάζουν τα πράγματα, δεν προσφέρουν τίποτα οι αγώνες κλπ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

 Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε τον αγώνα για να μείνει το έκτρωμα-Χατζηδάκη εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Πατώντας πάνω στο συγκεκριμένο έκτρωμα η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός απέλυσε τον πρόεδρο του σωματείου μεταλλωρύχων Βορείου Ελλάδας(ΣΕΜΛΑ) Τζανετή Νίκο, επειδή απαιτούσε μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Κυβέρνηση κι εργοδοσία έχουν αποδειχτεί αδίσταχτοι εχθροί των εργατικών δικαιωμάτων και θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Δε θα τους περάσει!  Η εργατική τάξη θα δώσει την απάντηση που τους αξίζει!

Το Συνδικάτο μας καλεί κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία για να παρθεί πίσω η απόλυση, να κάνει δική του υπόθεση την κατάργηση του νόμου-Χατζηδάκη. Με οργανωμένη δράση παλεύουμε για τη ζωή και την εργασία που μας αξίζει.

         Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

               ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: