ΣΕΤΕΠΕ: Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για τη γυναικεία ισοτιμία ώστε να απαλλαγούμε από κάθε μορφής εκμετάλλευση

Εμείς… οι γυναίκες εργαζόμενες στον επισιτισμό τουρισμό δεχόμαστε καθημερινή επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας με τη γυναικεία ανεργία, τη νέα βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, τη 10ωρη εργασία, τα σπαστά ωράρια, τη μαύρη χωρίς κανένα δικαίωμα εργασία, την τεράστια επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων.

Ακολουθώντας τα χνάρια των εργατριών της Νέας Υόρκης του 1857, των σοσιαλιστριών του 1910 και των καπνεργατριών της Θεσσαλονίκης του 1936 συνεχίζουμε τους αγώνες μας για τη γυναικεία ισοτιμία, ώστε να απαλλαγούμε από κάθε μορφής εκμετάλλευση και διεκδικούμε με θάρρος, ουσιαστική χειραφέτηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αντλούμε δύναμη και κουράγιο από τους αγώνες των εργατών και των γυναικών τους στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στα πετρέλαια Καβάλας, στο εργοστάσιο Βαρβαρέσος οι οποίοι στέκονται δυναμικά στο πλευρό του εργατικού κινήματος και δείχνουν το δρόμο που οδηγεί στην απελευθέρωση από τα δεσμά των εκμεταλλευτών μας. 

Εμείς… οι γυναίκες εργαζόμενες στον επισιτισμό τουρισμό δεχόμαστε καθημερινή επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας με τη γυναικεία ανεργία, τη νέα βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, τη 10ωρη εργασία, τα σπαστά ωράρια, τη μαύρη χωρίς κανένα δικαίωμα εργασία, την τεράστια επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Παράλληλα η ενεργειακή ακρίβεια για χάρη της ¨πράσινης ανάπτυξης¨ κορυφώνεται και το οικογενειακό μας εισόδημα δε φτάνει πια να καλύψει τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος, του αερίου και του σούπερ μάρκετ. 

Εμείς, είμαστε αυτές που έπειτα από δυο χρόνια πανδημίας εξακολουθούμε να αγωνιούμε για το αν θα υπάρχει κρεβάτι νοσηλείας, στα γονατισμένα από τον ιό νοσοκομεία, σε περίπτωση που αρρωστήσουμε και αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς γιατρούς για την περίθαλψη μας και των δικών μας ανθρώπων.

Εμείς, είμαστε αυτές που θα πληρώσουμε τώρα και το βαρύ τίμημα της εμπλοκής της χώρας μας στο πόλεμο στην Ουκρανία με ότι αυτό συνεπάγεται. Ας μην ξεχνάμε πως η εμπλοκή μας σε τέτοιες καταστάσεις αφορά την υπεράσπιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ έναντι αυτών της Ρωσίας και δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των ¨εθνικών συμφερόντων του λαού¨ όπως προμηνύουν. 

Γι΄ αυτούς κι ακόμη περισσότερους λόγους είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από το συνδικάτο μας και να διεκδικήσουμε όλα όσα μπορούμε να έχουμε με βάση τα επιτεύγματα του 21ου αιώνα. Μέσα από το συλλογικό, οργανωμένο αγώνα του σωματείου μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, την κάθε είδους διάκριση και βία.

Διεκδικούμε:

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμιά απόλυση.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Άδεια κύησης – τοκετού – λοχείας, δυο μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων.
  •  Άδεια μητρότητας για ένα χρόνο με πλήρη μισθό, Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη και σύγχρονη Προσχολική Αγωγή και φροντίδα με ευθύνη του κράτους. 
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

                                   Δεν είμαστε μόνες!

Είναι στο χέρι μας να αντιπαλέψουμε με οργάνωση και συλλογικότητα ότι μας κρατάει πίσω!

            Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας!

               Δυναμώνουμε την πάλη μας!                                                                                  

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: