ΣΕΤΕΠΕ: Μας σκοτώνουν λίγο-λίγο! – Άλλα δύο “εργατική ατυχήματα” στη θεσσαλονίκη!

Και ενώ ακόμα το μελάνι δεν στέγνωσε από την προηγούμενη ανακοίνωση που αφορούσε εργατικά «ατυχήματα», έρχονται σήμερα να προστεθούν δυο νέα, συναδέλφων μας διανομέων. Ο ένας στη Λαμπράκη, βρίσκεται στο νοσοκομείο, και ο άλλος παρασύρθηκε στην Εθνικής Αμύνης από διερχόμενο αυτοκίνητο που τον παράτησε. Έχουμε χάσει πια το μέτρημα!

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ!

Και ενώ ακόμα το μελάνι δεν στέγνωσε από την προηγούμενη ανακοίνωση που αφορούσε εργατικά «ατυχήματα», έρχονται σήμερα να προστεθούν δυο νέα, συναδέλφων μας διανομέων. Ο ένας στη Λαμπράκη, βρίσκεται στο νοσοκομείο, και ο άλλος παρασύρθηκε στην Εθνικής Αμύνης από διερχόμενο αυτοκίνητο που τον παράτησε.

Έχουμε χάσει πια το μέτρημα! Τον 21ο αιώνα, με την τεχνολογία και την επιστήμη να έχουν φτάσει σε άλλα επίπεδα, η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς εξαφανίζονται και όχι επειδή οι εργαζόμενοι δεν τα χρειάζονται λόγω ευνοούμενων συνθηκών, αλλά επειδή οι επιταγές των μεγαλοεπιχειρηματιών για κατάργηση των δικαιωμάτων μας γίνονται πλέον νόμοι του κράτους.

Για ένα κομμάτι ψωμί οι διανομείς δουλεύουν 12ωρα, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, με άμεσο κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή, αφού είτε ως freelancers δεν μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να αυτοασφαλιστούν είτε ως εργαζόμενοι, ελαστικά απασχολούμενοι και μισοασφαλισμένοι τις περισσότερες των περιπτώσεων, θα τα ακούσουν και από πάνω από τον εργοδότη τους, για «ατυχήματα» την ώρα της δουλειάς, που μόνος υπεύθυνος είναι η εντατικοποίηση.

Να γιατί ζητάμε να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για όλους τους εργαζόμενους.

Να γιατί ζητάμε ενίσχυση του ΕΣΥ, για να μην φτάσουμε στο σημείο γιατροί να επιλέγουν ποιον ασθενή θα πρέπει να φροντίσουν!

Δεν θα σταματήσουμε να κινητοποιούμαστε μέχρι οι σύγχρονες ανάγκες μας να γίνουν πραγματικότητα, μέχρι τα κεκτημένα με αίμα δικαιώματά μας να σταματήσουν να καταστρατηγούνται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις τους και γι’ αυτό καλούμε την Πέμπτη 25/11 στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου για κινητοποίηση για την Υγεία!

Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε το ποτάμι που θα τους τσακίσει!

Όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας!

Διεκδικούμε τώρα:

-Υπογραφή και υποχρεωτικότητητα ΚΣΣΕ.

-Επαναφορά και επέκταση των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες. Να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.

-Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-5ήμερο 7ωρο 35ωρο.

-Μέτρα ατομικής προστασίας για τους διανομείς συμπεριλαμβανομένου και του κράνους να παρέχονται από τους εργοδότες. Καμιά εφαρμογή του συνεργατικού μοντέλου.

-Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και γιαάλλες ειδικότητες. Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής.

-Προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ. Άμεση χρηματοδότηση της Υγείας και της Παιδείας.

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και του νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη, που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

-Κανένας μόνος!

-Κανένας φόβος!

-Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

-Οργανώσου και πάλεψε μέσα από το Συνδικάτο σου!

-Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: