ΣΕΤΕΠΕ: «Κύμα ενθουσιασμού πλημμύρησε τους συναδέλφους μας αφού μετά την αύξηση ύψους 1,66 ευρώ την μέρα…»

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού…οι διανομείς θα σουλατσάρουν ελεύθερα…ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και για την σεζόν, αφού πλέον με ενθουσιασμό οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν πού θα περάσουν τις πολυήμερες διακοπές που τους εξασφάλισε ο μπουναμάς που μας επιφύλασσε η Κυβέρνηση…

Στα ύψη ανέβηκε η ζήτηση σε χρηματοκιβώτια και μπαούλα, με την αγορά να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού.  Κύμα ενθουσιασμού πλημμύρησε τους συναδέλφους μας αφού μετά την αύξηση ύψους 1,66 ευρώ την μέρα, θα μπορούν ξέγνοιαστοι να ανάβουν την θέρμανση για ένα επιπλέον 20λεπτο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να αφήνουν το φως της εξώπορτας ανοιχτό όλο το βράδυ. Την ίδια στιγμή οι διανομείς θα σουλατσάρουν ελεύθερα τώρα που θα γεμίσουν με βενζίνη τα μηχανάκια τους, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και για την σεζόν, αφού πλέον με ενθουσιασμό οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν πού θα περάσουν τις πολυήμερες διακοπές που τους εξασφάλισε ο μπουναμάς που μας επιφύλασσε η Κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αποτελούν ωμή πρόκληση! Την ίδια ώρα που ο πληθωρισμός προσεγγίζει το 9%, που συνάδελφοι μας αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, αδυνατούν να κινήσουν το αυτοκίνητο τους, αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σε είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες τους, έχουν το θράσος να βαφτίζουν αυξήσεις τα ψίχουλα που μας πετάνε λες και είμαστε επαίτες. 

Αφού μείωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές για πολλοστή φορά και μπούκωσαν τους επιχειρηματικούς ομίλους με εκατομμύρια σε επιδοτήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, κατακρεούργησαν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε κατακτήσει η εργατική τάξη με αγώνες και αίμα. Από την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μέχρι τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και το αίσχος της νομοθετικής ρύθμισης του κατώτερου μισθού, υλοποιούν στο ακέραιο τις απαιτήσεις των μονοπωλίων. 

 Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας συνεχίζουν να βιώνουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση και την απόγνωση στην οποία τους οδηγεί η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ακολουθεί. Απληρωσιά, απολύσεις, μαύρη εργασία, εξοντωτικά ωράρια, εργατικά ατυχήματα και μισθοί πείνας! Επίσης δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο, οι οποίοι κάτω από την πίεση της εργοδοσίας αναγκάζονται να πληρώνονται με ‘’ιδιαίτερη συμφωνία’’ ‘όπως οι εργοδότες την χαρακτηρίζουν, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων (άδειες, επιδόματα, δώρα, κλπ) τα οποία στερούνται, δεν θα καρπωθούν τίποτα από την συγκεκριμένη αύξηση.   

ΑΥΤΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι εξαγγελίες αυτές προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού για να πάψει να διεκδικεί!  

Γι’ αυτό λοιπόν δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση ο εργαζόμενος να δίνει σημασία σε όλες τις φτηνές δικαιολογίες που του πλασάρουν τόσα χρόνια. Η απαίτηση όλων για υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) στα 825€, για  την υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με αυξήσεις που να είναι μεγαλύτερες από το κύμα των ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, συνολικά στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα εισιτήρια κλπ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. 

Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα απαντήσουν στην κοροϊδία της κυβέρνησης όπως πολύ καλά ξέρουν. Με διαρκή αγώνα και διεκδίκηση με βάση τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους και τις ‘’ αντοχές της οικονομίας΄΄!  Γιατί ποτέ στην ιστορία δεν μας χαρίστηκε τίποτα, όλα τα πολύτιμα τα έχουμε κατακτήσει μέσα από τους αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή.  Οι εργάτες δεν υπήρξαν ποτέ ζητιάνοι, ούτε έσκυψαν το κεφάλι τους! Συνεχίζουμε δυναμικά…

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ! ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΙΟΥ 11:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 10:00 ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ!

ΠΡΩΤΗ ΜΑΙΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ! ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: