ΣΕΤΕΠΕ: 100% Πληρότητα / 100% Εκμετάλλευση – Οι τσέπες γεμίζουν, οι “κοιλιές” φουσκώνουν, οι εργάτες πεινάνε

Η ΔΕΘ έρχεται… 
Τα ξενοδοχεία γεμίζουν…
Οι ξενοδόχοι πανηγυρίζουν…
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ!

100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ / 100% ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ 

Η ΔΕΘ έρχεται… 

Τα ξενοδοχεία γεμίζουν…

Οι ξενοδόχοι πανηγυρίζουν…

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ!

Για άλλη μια φορά η ΔΕΘ μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της πόλης μας. Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε ξενοδόχους, δημάρχους, τοπικούς άρχοντες κλπ να πανηγυρίζουν για τις κρατήσεις και την κινητικότητα που υπάρχει, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να φτάνει το 100% και να έρχεται σε συνέχεια μιας γεμάτης σεζόν που άγγιξε τα επίπεδα του 2019. 

Οι τσέπες γεμίζουν – οι ‘’κοιλιές’’ φουσκώνουν –  οι εργάτες πεινάνε. 

Το πανηγύρι τους για άλλη μια φορά θα στηθεί στις πλάτες μας. Με εξοντωτικά ωράρια, χωρίς ρεπό, χωρίς ανάσα κυριολεκτικά αφού ΟΛΑ τα ξενοδοχεία της πόλης λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Με τις καμαριέρες να φτάνουν τα 30!!! δωμάτια καθημερινά, με τους εργαζόμενους στις κουζίνες να καταρρέουν από την εντατικοποίηση, τους γκρουμ και τις υπόλοιπες ειδικότητες να δουλεύουν χωρίς διάλλειμα, χωρίς ρεπό, χωρίς στοιχειώδη ξεκούραση! 

Κι όλα αυτά γιατί συνάδελφοι; 

  • Για τους μισθούς πείνας που προβλέπονται από την κλαδική σύμβαση (όπου αυτή εφαρμόζεται);
  • Για το 7μερο που έτρεξε να εξασφαλίσει η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΕΕΤ στους Ξενοδόχους (χωρίς καμία προσαύξηση μάλιστα για τις επιπλέον μέρες);
  • Για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις οποίες θα μας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες μόλις ‘’πέσει’’ η δουλειά;
  • Για τα επιδόματα πείνας, που είναι σταγόνα στον ωκεανό των αυξήσεων και της φοροληστείας;  
  • Για να αγωνιούμε καθημερινά για το αν θα μας πάρει η τράπεζα το σπίτι, αν θα μας κόψουν το ρεύμα, αν θα έχουμε να ζεσταθούμε τον χειμώνα;
  • Για να παρακαλάμε μην μας κάψουν οι φωτιές, μην μας πνίξουν οι βροχές, μην αρρωστήσουμε και μείνουμε παρατημένοι στην μοίρα μας;

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, αυτό είναι το ‘’θαύμα’’ τους! Εμείς που χρόνια πριν πληρώναμε την ανάπτυξη τους, 2 χρόνια πληρώσαμε τη χασούρα τους, τώρα θέλουν να πληρώσουμε ξανά την ανάπτυξη τους. Σαν σύγχρονοι σκλάβοι να δουλεύουμε για να πλουτίσουν μια χούφτα άνθρωποι!

Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα τα παραπάνω! Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά για τις δικές μας ανάγκες. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή και εφησυχασμό, δεν υπάρχουν σωτήρες και εύκολες λύσεις. Η μόνη μας δύναμη είναι η ενότητα και ο αγώνας μας. Είναι η αλληλεγγύη και η πάλη μας!

Φέτος στην ΔΕΘ δεν μοιρολατρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν περιμένουμε τις εξαγγελίες τους, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε ξενοδοχείο να μετατραπεί σε εστία αντίστασης στον δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν! Με συνελεύσεις, με συζητήσεις κλπ να μπει και ο τελευταίος συνάδελφος στην μάχη!

Αυτός τον δρόμο έχουμε! Αυτόν που μας έδειξαν οι διανομείς στην efood, που μας έδειξαν οι εργάτες στην cosco, που μας έδειξαν οι συνάδελφοι στην Σαντορίνη που μέσα απ’ τον αγώνα τους υπέγραψαν τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας με πραγματικές αυξήσεις και δικαιώματα! Που μας δείχνουν οι συνάδελφοι στο ‘’MET’’ που παρά τις πιέσεις και τα εμπόδια της εργοδοσίας προχώρησαν στην σύσταση επιχειρησιακού σωματείου! Που μας δείχνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που παλεύουν με ηρωικό τρόπο να παραμείνουν στα πόστα τους, με έναν αγώνα που έχει περάσει τα σύνορα της χώρας μας!

Με κοινό συντονισμό, μαζί με τα εργατικά σωματεία της πόλης μας, που δεν συμβιβάστηκαν, που δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, που κατάφεραν νίκες απέναντι σε θεούς και δαίμονες, που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος! Με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα δώσουμε απάντηση!

Αγωνιζόμαστε για:

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με συλλογική σύμβαση, 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο, ΒΑΕ, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
  • Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις σε μισθούς και κατοχήρωση δικαιωμάτων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. 
  • Επαναφορά επιδόματος στους εργαζόμενους του κλάδου για τις ημέρες της ΔΕΘ.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΧΑΝΘ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Πιερίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: