ΣΕΜΛΑ: Η προσπάθεια διάλυσης του Συνδικάτου δεν πέρασε – Επιστρέφουμε στη δουλειά νικητές!

Ενωμένοι σαν μια γροθιά, δεν σκύψαμε το κεφάλι και ανάγκασαμε την εργοδοσία να πάρει πίσω τα απαράδεκτα σχέδιά της.Η προσπάθειά τους να απολύσουν τους εργαζόμενους – συνδικαλιστές έπεσε στο κενό.

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ)

Συνάδελφοι μεταλλωρύχοι,

Σήμερα (10/04/2021) ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδικάτου μας επιστρέφουν κανονικά στη δουλειά τους ως ΝΙΚΗΤΕΣ.

15 μέρες μετά, η «οριστική απαγόρευση εισόδου και η άμεση παράδοση των καρτών εισόδου» τσακίστηκε στην πράξη.

Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους, που ενωμένοι σαν μια γροθιά, δεν σκύψαμε το κεφάλι και ανάγκασαμε την εργοδοσία να πάρει πίσω τα απαράδεκτα σχέδιά της.

Η προσπάθειά τους να απολύσουν τους εργαζόμενους – συνδικαλιστές έπεσε στο κενό, βρήκε τοίχο αντίστασης από το ίδιο το Συνδικάτο μας, τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, το εργατικό κίνημα όλης της χώρας που καταδίκασαν την προσπάθεια αυτή και στάθηκαν στο πλευρό μας με κάθε τρόπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι διώξεις γίνονται σε μια περίοδο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση νέο νομοθετικό χτύπημα στην ύπαρξη και δράση των Σωματείων, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και στη διάλυση του 8ωρου και άλλων εργατικών κατακτήσεων (βλέπε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΒΗΜΑ στις 4/4/21 με τίτλο “αλλάζουν όλα στην εργασία”, “ανατροπfí της εργατικfíς νομοθεσίας του 1982”, “το Μάιο στη βουλfí το εν λόγω νομοσχέδιογια τα εργασιακά” κα).

Δεν είναι τυχαίο ότι την επομένη της νέας «επενδυτικής συμφωνίας» της Ελληνικός Χρυσός με την κυβέρνηση, η επίθεση στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο έργο, κλιμακώνεται. Αποδεικνύεται ότι αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν: Τσουβάλια ενισχύσεων στην εργοδοσία και ταυτόχρονα ρήμαγμα των δικαιωμάτων μας.

Η αναδίπλωση της εργοδοσίας κάτω από τη μαχητική μας στάση, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Το Συνδικάτο μας είναι αγκάθι στα σχέδια τους για περαιτέρω ξεζούμισμα της εργατικής μας δύναμης, για αυτό και θα είναι πάντα στο επίκεντρο της επίθεσης τους. Περιφρουρούμε τις κατακτήσεις μας και την ενότητα μας, δε δίνουμε σε κανέναν «καλοθελητή» το δικαίωμα και την αφορμή για νέες διώξεις. Απομονώνουμε κάθε φωνή που μας θέλει διασπασμένους.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Συνάδελφοι,

είμαστε ΕΔΩ μετά από 1 μήνα έντονων πολύμορφων κινητοποιήσεων, παρεμβάσεων και δράσεων. Για την ακρίβεια, είμαστε ΕΔΩ μετά από τουλάχιστον 8 μήνες αγώνα διαρκείας. Αγώνα για την ύπαρξη σωματείου που να εκφράζει τις ανάγκες μας, αγώνα για την συσπείρωση των βαρδιών και την κατάκτηση των δίκαιων και αυτονόητων αιτημάτων μας.

Και το ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, δείχνει ότι ΔΕΝ κατάφεραν με τις μεθοδεύσεις τους να τσακίσουν το σωματείο μας, να μας γονατίσουν, να μας κάνουν να το βάλουμε στα πόδια όσο και να προσπάθησαν.

Κοιτάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι επιθέσεις στο Σωματείο μας -και κατ’ επέκταση σε όλους μας- είχαν και έχουν ως ξεκάθαρο στόχο την τρομοκράτηση, τη φίμωση, τη διάλυση της ενότητας μας και την αποχή όλων μας από οποιαδήποτε λογική διεκδίκησης. Η στάση αυτή της εργοδοσίας αναδεικνύει την σημασία ύπαρξης του Σωματείου, μέσω του οποίου έχουμε καταφέρει να εδραιώσουμε και να απολαμβάνουμε τους καρπούς μιας σειράς άυλων και υλικών κατακτήσεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: