Σαρωτική επικράτηση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας κόντρα στη λύσσα των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ (VIDEO)

Ως από μηχανής θεός της ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε η παράταξη του Σύριζα που κατέθεσε ένσταση για τη “νομιμότητα” της διαδικασίας.

Αποφασιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων, που προσπάθησαν με κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο να παρεμποδίσουν τη διαδικασία, έδωσαν οι εργαζόμενοι της Πάτρας κατά τις αρχαιρεσίες του Εργατικου Κέντρου της πόλης.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε το ΠΑΜΕ, κατακτώντας 11 από τις 17 έδρες του ΔΣ. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση: 52 ψήφοι – 11 έδρες (το 2014: 33 ψήφοι – 4 έδρες)

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις: 1 ψήφος – 0 έδρες (2 ψήφοι – 0 έδρες)

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Πάτρας: 7 ψήφοι – 1 έδρα (7 ψήφοι – 1 έδρα)

Εργατική Ενότητα – Ανατροπή: 11 ψήφοι – 2 έδρες (21 ψήφοι – 3 έδρες)

Παναχαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων: 13 ψηφοι – 3 έδρες  (3 ψήφοι – 0 έδρες)

Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία: 0 ψήφοι – 0 έδρες ( 63 ψήφοι και 9 έδρες)

  • Για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ τα αποτελέσματα είναι:

– Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση: 9 ψήφοι – 1 έδρα

– Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις: 1 ψήφος – 0 έδρες

– Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Πάτρας: 0 ψήφοι – 0 έδρες

– Εργατική Ενότητα – Ανατροπή: 7 ψήφοι – 1 έδρα

– Παναχαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων: 3 ψήφοι – 0 έδρες

– Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία: 0 ψηφοι – 0 έδρες

Η νίκη αυτή των ταξικών δυνάμεων έρχεται μετά από ένα μπαράζ νοθείας, δικαστικών προσφυγών, κι απειλών της ομάδας των πασκιτών Νικολάου και Καραγεωργόπουλου, που δε δίστασαν να επαναλάβουν, ενθαρρυμένοι προφανώς από τις πρόσφατες υπέρ τους αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης, τις τραμπούκικες μεθόδους τους και χθες, απειλώντας την εφορευτική επιτροπή και την αρμόδια για τη διαδικασία δικηγόρο.

Ενδεικτικό της πλήρους απαξίωσης αυτού του ανυπόληπτου γκρουπούσκουλου στα μάτια των Πατρινών εργαζομένων είναι το γεγονός πως από 65 αντιπροσώπους που υποτίθεται πως συγκαταλέγονται στη δύναμή τους, μεταξύ των οποίων και πολλοί νόθοι που είχαν αποκλειστεί προηγουμένως από τη διαδικασία, όλοι κι όλοι κινητοποιήθηκαν γύρω στους 10 με 15. Κυριολεκτικά δε βρίσκουν ούτε την ψήφο τους.

Οι πράσινοι εργατοπατέρες είχαν έναν “απρόσμενο” συμπαραστάτη, που δεν είναι άλλος από την παράταξη του Σύριζα (Εργατική Ενότητα Ανατροπή), που συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία, αλλά κατέθεσε ένσταση για μη νομιμότητα της διαδικασίας και παρεμπόδιση αντιπροσώπων να συμμετάσχουν, επικαλούμενη τη μη συμμετοχή της παράταξης ΣΥΝΔΕΣΥ των Νικολάου- Καραγεωργόπουλου. Έκαναν δηλαδή αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε οι ίδιοι οι νόθοι αντιπρόσωποι, αποδεικνύοντας πόσο καλοί απόφοιτοι του ΙΕΚ Πασοκιάς είναι, έτοιμοι να αναπληρώσουν οποιοδήποτε κενό σε τσιράκια της εργοδοσίας εμφανιστεί στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Τη στάση αυτή των συριζαίων συνδικαλιστών στηλίτευσε ο επικεφαλής της “Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης”, χαιρετίζοντας παράλληλα όσους “στάθηκαν όρθιοι” και τονίζοντας πως “Τα ζωντανά σωματεία της Πάτρας έδωσαν έναν τίμιο και αποφασισιτκό αγώνα ενάντια στη νοθεία”.

Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν χωρίς κανένα εφησυχασμό. Η λυσσασμένη αντίσταση των εργατοπατέρων δείχνει πως θα κυνηγήσουν την υπόθεση δικαστικά, το.μπνπ.μεσπ που τους μένει μετά την πλήρη απαξίωσή τους και την αποκάλυψη της νοθείας από τους ίδιους τους πρώην συντρόφους τους.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: