Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε: Επανασυστάθηκε η Επιτροπή Γυναικών – Συγκέντρωση στις 9 Απρίλη στην Καμάρα

Η σερβιτόρα, η καμαριέρα, η μπουφετζού, η λαντζιέρισσα, η ζαχαροπλάστης σήμερα είναι 10 φορές παραπάνω εκμεταλλευόμενη με κάθε τρόπο στον χώρο δουλειάς της. Η γυναίκα εργαζόμενη στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού έχει ακόμα περισσότερους λόγους να συμμετάσχει ενεργά στο ταξικό κίνημα, στο Συνδικάτο της, στο Γυναικείο Ριζοσπαστικό Κίνημα, την ΟΓΕ

Την Πέμπτη 1/4/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συνδικάτου μας και μέσα από αυτή επανασυστάθηκε  η Επιτροπή Γυναικών του.

Επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά η αναγκαιότητα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας, έτσι ώστε να αναμετρηθούμε με όλα όσα κρατάνε πίσω τη γυναίκα. Με όλα όσα τη μετατρέπουν σε μεγαλύτερο θύμα, πολλαπλά εκμεταλλευόμενο στη δουλειά, στο σπίτι, συνολικά στη ζωή.

Ιδιαίτερα στον κλάδο μας, στον οποίο σχεδόν το 50% των εργαζομένων είναι γυναίκες, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, εντοπίζουμε πλούσια γκάμα αυτής της εκμετάλλευσης:

  • Από την μικρότερη αμοιβή σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους μας.
  • Από το γεγονός ότι πετάχτηκαν μια σειρά ειδικότητες εκτός των ΒΑΕ με αποτέλεσμα  τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν έως και 15 χρόνια.
  • Από το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μένουμε πίσω να καθαρίζουμε, μόνο και μόνο επειδή είμαστε γυναίκες.
  • Στο όνομα της δήθεν ισότητας καλούμαστε να δουλέψουμε νύχτα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
  • Η κρατική μέριμνα για τις μητέρες εργαζόμενες είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη.
  • Οι περισσότερες γυναίκες πλέον φοβούνται να μείνουν έγκυες μήπως και τις απολύσουν, μιας και τα περιστατικά αυτά πληθαίνουν και για τις εγκυμονούσες και για τις λεχώνες, με τη βούλα πλέον και της ΕΕ.
  • Από το όταν σερβίρουμε ή είμαστε στο μπαρ μας ζητάν να είμαστε «ευγενικές» με τους πελάτες, να είμαστε και ντυμένες ανάλογα.
  • Να πέφτουμε θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο δουλειάς, από εργοδότες ή προϊσταμένους. Γεγονότα τα οποία πληθαίνουν και στον κλάδο μας.

Η σερβιτόρα, η καμαριέρα, η μπουφετζού, η λαντζιέρισσα, η ζαχαροπλάστης σήμερα είναι 10 φορές παραπάνω εκμεταλλευόμενη με κάθε τρόπο στον χώρο δουλειάς της.

Η γυναίκα εργαζόμενη στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού έχει ακόμα περισσότερους λόγους να συμμετάσχει ενεργά στο ταξικό κίνημα, στο Συνδικάτο της, στο Γυναικείο Ριζοσπαστικό Κίνημα(την ΟΓΕ).

Γυναίκες και άντρες, πέρα από όλα τα παραπάνω παλεύουμε για:

  • Να επιστρέψουμε όλοι και όλες στις δουλειές μας, χωρίς «εκπτώσεις» και αλλαγές σε βάρος αυτών που με αγώνες έχουμε κατακτήσει.
  • Συλλογικές Συμβάσεις, υποχρεωτικές για όλους,  με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Να ενισχυθεί το ΕΣΥ, προσλήψεις γιατρών και όλου του απαραίτητου προσωπικού. Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Άδεια κύησης, τοκετού και θηλασμού δυο μήνες πριν και τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν είσαι μόνη!

Είναι κοινή υπόθεση όλων των εργαζομένων να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση!

Να αντιπαλέψουμε την εκμετάλλευση, πόσο μάλλον την μήτρα που τη γεννά!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4, ΣΤΙΣ 11πμ, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ!

Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε – Επιτροπή Γυναικών – Τηλ. Επικοινωνίας: 6980119626 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: