Πρωτομαγιά 2022: ΕΛΠΙΔΑ η ΠΑΛΗ των λαών – ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ και τις απεργιακές συγκεντρώσεις

Με σύνθημα «Ελπίδα η πάλη των λαών», τα συνδικάτα σε όλη την χώρα ετοιμάζονται να γιορτάσουν αγωνιστικά την Πρωτομαγιά, με μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις την Κυριακή 1η Μάη, για να σταλεί μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση.

Σταθμό στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ακρίβεια και στα κυβερνητικά μέτρα – κοροϊδία, στην προσπάθεια να δυναμώσει το μέτωπο της διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων σε μισθούς, Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές επιπτώσεις του στον λαό, αποτελούν οι φετινές εκδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Με σύνθημα «Ελπίδα η πάλη των λαών», τα συνδικάτα σε όλη την χώρα ετοιμάζονται να γιορτάσουν αγωνιστικά την Πρωτομαγιά, με μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις την Κυριακή 1η Μάη, για να σταλεί μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση.

Την Κυριακή 1η Μάη έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η συγκεκριμένη απόφαση καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους που δουλεύουν τη συγκεκριμένη μέρα ώστε να απεργήσουν.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις από Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Ομοσπονδίες. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι. (Διαβάστε παρακάτω)

Για τη συγκέντρωση της Αθήνας έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 9.30 π.μ. (βλ. πιο κάτω)

ΠΑΜΕ: Ελπίδα η πάλη των λαών

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες» τονίζει το ΠΑΜΕ. Επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους, πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών. Για να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!».

Παράλληλα το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας ξεριζωμένοι από τη φτώχεια και τον πόλεμο, να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, μαζί με τα συνδικάτα.

«Σήμερα η νεολαία, οι φοιτητές και φοιτήτριες, στο πλάι των εργαζομένων, δυναμώνουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους», σημειώνει στο κάλεσμά του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

«Την Πρωτομαγιά συνεχίζουμε δυναμικά αγωνιστικά για τις ανάγκες μας, με όλο τον λαό!», αναφέρει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

«Τιμάμε την 1η Μάη δυναμώνοντας τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας», υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ.

Πλούσια δράση καθημερινά

Με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, με περιοδείες, εκδηλώσεις, συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες, τα Εργατικά Σωματεία σε όλη τη χώρα συνεχίζουν την προετοιμασία των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων.

Στην Αθήνα, την Τετάρτη 27/4 εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, με προβολή ταινίας, διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 19.00, στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Την ίδια μέρα, το Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και λοιπές θυγατρικές καλεί στην ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ στις 6 μ.μ. στο ΕΚΑ, στον 2ο όροφο. Το Σάββατο 30 Απρίλη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου. Εξάλλου, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής προχωρά σε περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου ως εξής: Στις 26/4 περιοδεία Lavipharm, στις 27/4 περιοδεία στην ΦΑΜΑΡ Ανθούσας, σε φαρμακαποθήκες κ«αι στην LionPharm – Adelco, Σε περιοδεία και έκθεση φωτογραφίας από τις 27 έως τις 29/4 στην Boheringer, περιοδεία στις 28/4 στην Hellenica, περιοδεία και έκθεση φωτογραφίας στις 28/4 στην ΠΕΙΦΑΣΥΝ, περιοδεία στις 29/4 στην PROFARM, περιοδεία και έκθεση φωτογραφίας στις 29/4 σε ΣΥΝΦΑ – ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, περιοδεία στις 29/4 στην Pharmathen και περιοδεία, έκθεση φωτογραφίας και προβολή video στις 29/4 στην ΕΛΠΕΝ.

Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 28/4, στις 12 μ., θα γίνει παρέμβαση στη ΔΕΗ της Τσιμισκή (ΧΑΝΘ). Εξάλλου, το Συνδικάτο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, προχωρά σε περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου ως εξής: DUST n CREAM στις 26/5 στις 16:30, Συφα στις 27/4 στις 15:00, ΣΕΛΦΑΡ στις 28/4 στις 11:30 π.μ., Λiafarm στις 29/4 στις 15:30, Αλτσεχ στις 29/4 στις 8:30. Επίσης, σύσκεψη με εργαζόμενους pharmacell στις 30/4 στις 11 π.μ.. και σύσκεψη στις 30/4 με εργαζόμενους ΣΕΛΦΑΡ στις 18:00.

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 30 Απρίλη στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών της πόλης ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Τρίτη 26 Απρίλη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ήδη προχωρά σε «στολισμό» των γειτονιών με πανό.

Τη Δευτέρα 2 Μάη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, στις 7.30 μ.μ., αφιερωμένη στους μετανάστες εργάτες γης, από τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας και το Συνδικάτο Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας.

Στο Αγρίνιο, το ΕΚ προετοιμάζει εκδήλωση για την ιστορία της Πρωτομαγιάς, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απρίλη στα γραφεία του και με προβολή ταινίας.

Στην Κεφαλονιά, το ΕΚ προετοιμάζει μουσικοαφηγηματική παράσταση με τίτλο «Ελπίδα η πάλη των λαών», για το Σάββατο 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στον αύλειο χώρο των γραφείων του.

Στη Χίο την Τρίτη 26/4 το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί σε σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης στην Κω, την Τρίτη 26/4, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την νεολαία, τους γυναικείους συλλόγους, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, σε σύσκεψη στις 19:00 στην αίθουσα Γεν. Συνελεύσεων, Πορφυρίου 21.

Στην Καρδίτσα την Τετάρτη 27/4 η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ ν. Καρδίτσας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, καλούν σε σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μέχρι στιγμής, για την Κυριακή 1η Μάη, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε:

– Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα

– Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

 Πειραιάς, στις 11 π.μ., στο Πασαλιμάνι

– Αγρίνιο, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Αίγιο, στις 10.30 π.μ., στην Τρίγωνη πλατεία

– Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο

– Αλιβέρι, στις 10 π.μ., στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου

– Άρτα, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

– Άμφισσα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαού

– Βέροια, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

– Βόλος, 10 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου

– Γιάννενα, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

 Γιαννιτσά, 11 π.μ., στην πλ. ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)

– Γρεβενά, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία

 Δράμα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Έδεσσα, 11 π.μ., Μικροί Καταρράκτες

– Ελευσίνα, 10 π.μ., στην πλατεία Λαού

– Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., στην παλιά Νομαρχία

– Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

– Ηράκλειο, 10 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας

– Ικαρία, 12 μ., στην πλατεία Χρηστού Ραχών, με προσυγκέντρωση στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο στις 11 π.μ.

 Καβάλα, 11.30 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη

– Καλαμάτα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Καρδίτσα, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Κατερίνη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Κέρκυρα, 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

– Κεφαλονιά, 10.30 π.μ, στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι

– Κιλκίς, 11 π.μ. στην πλ. Ειρήνης

– Κοζάνη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Κομοτηνή, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

– Κόρινθος, στις 10.30 π.μ., στα Περιβολάκια

 Κως, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας

– Λαμία, 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας

– Λάρισα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Λαύριο, 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων

– Λευκάδα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Μηνά

– Λήμνος, 10.30 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας

– Λιβαδειά: 10.30 πλατεία Εθνικής Αντίστασης

– Λιτόχωρο, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Μεσολόγγι, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία

 Μυτιλήνη, 10.30 π.μ. στην πλ. Σαπφούς

 Νάουσα, 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

– Ναύπακτος, 10.30 π.μ., στην πλατεία Κεφαλόβρυσου

 Ναύπλιο, 10.30 π.μ., στην πλατεία Καποδίστρια

– Ξάνθη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Πάτρα, 10 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο

– Πολύγυρος, 10.30 π.μ., στην πλ. Δημαρχείου

– Πρέβεζα, 10 π.μ., στον Φόρο

– Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Πύργος, 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Ρέθυμνο, 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο

– Σάμος, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

– Σέρρες, 11 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας

– Σκόπελος, 10 π.μ. στην παραλία

 Σπάρτη, 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

– Τρίκαλα, 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

– Τρίπολη, 10.30 π.μ., στην πλατεία Πετρινού

– Χαλκίδα, 10 π.μ., στην παραλία (Στρογγυλό)

– Χανιά, 10 π.μ., στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

 Χίος, 10 π.μ. στην πλατεία Βουνακίου

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1 Μάη, στην πλατεία Συντάγματος, στις 10.30 π.μ., θα είναι στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του Ιδιωτικού τομέα.

Ομόνοια: ΟΒΣΑ και κλαδικά σωματεία αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς της Αθήνας, της Δυτικής Αθήνας, της Βορειοδυτικής Αθήνας και των Βορείων Προαστίων.

Προπύλαια: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Συντονιστικό Μαθητών Αθήνας, Σύλλογοι Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και στα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στη Δημόσια και Ιδιωτική Υγεία, Σωματεία των ΟΤΑ, της Περιφέρειας, της Δημόσιας Διοίκησης, μαζικοί φορείς της Ανατολικής Αθήνας και των Νοτίων Προαστίων.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: