Πρωτομαγιά 2021 – Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης! (ΦΩΤΟ)

Βάλτε στον Χατζηδάκη 10ωρη δουλειά
Αφού το παίζει Σούπερμαν, αντέχει μια χαρά…

Τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα έδιναν συνεχώς οδηγίες και εσύ συμπλήρωνες νοερά τα κενά.

Συνάδελφοι, κρατήστε αποστάσεις (από τους εργατοπατέρες και τα τσιράκια τους…)
Πάρτε όλα τα μέτρα προστασίας (απέναντι στους εργοδότες: απεργία, οργάνωση, συλλογικός αγώνας).

Και πώς να κρατήσεις αποστάσεις, αφού η πλατεία είναι μικρή για κάτι τέτοιο και τα μπλοκ των σωματείων πήγαιναν ως εκεί που έφτανε το μάτι; Ούτε η πανοραμική εικόνα από τον γερανό δεν τους χώρεσε όλους.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά ήταν ό,τι είναι πάντα: ένα άτυπο Φεστιβάλ της εργατικής τάξης, γεμάτο εικόνες, ιδιαίτερα στιγμιότυπα και συναισθήματα. Καλλιτεχνικά πανό -σαν αυτό του ΣΕΤΗΠ-, ιδιαίτερα μπλουζάκια, γαρίφαλα, συνθήματα, πλακάτ, τραγούδια. Η τάξη μας, η εργατική τάξη, στα καλύτερά της, στην πιο περήφανη στιγμή της.

-Το πρώτο φύλλο της Πανεργατικής, της εφημερίδας του ΠΑΜΕ, που δινόταν σε συμβολική τιμή και πρέπει να ξεπούλησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Τι ξεχωρίσαμε από τη φετινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση;

-Τη διεθνιστική νότα και τον χαιρετισμό από τους Κολομβιανούς συντρόφους που δίνουν τον δικό τους αγώνα.
Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που αγωνίζεται! (…) Ο παλιός κόσμος δεν πρόκειται να πεθάνει μόνος του, θα τον βοηθήσουμε εμείς…

-Τα μπλουζάκια των Οικοδόμων (μαύρα, κόκκινα και άσπρα), που έδιναν το δικό τους μήνυμα για τη δύναμη της τάξης μας. Δεν υπάρχει μαγικός ζωμός, μονάχα οργάνωση και αγώνας.

Μέχρι και μπλουζάκι Exarcheia Free Zone είδαμε (αλλά δεν απαθανατίσαμε με τον φακό), όπου η απεργία δεν είναι μεν καθολική, αλλά αρκετά μαγαζιά παρέμειναν κλειστά.

-Το καλλιτεχνικό πανό του ΣΕΤΗΠ.

-Το μήνυμα των λιλιπούτειων συναγωνιστών (καρναβαλικός όρος), γιατί ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει τη σημασία που έχει το οκτάωρο.

-Και μιας και είπαμε “καρναβάλι”, να και το άρμα με τον βασιλιά καρνάβαλο εις διπλούν…

-Τα ακόμα πιο εμπνευσμένα μηνύματα των φοιτητών, για έναν άλλο καρναβαλικό σούπερ-ήρωα.

Βάλτε στον Χατζηδάκη 10ωρη δουλειά
Αφού το παίζει σούπερμαν, αντέχει μια χαρά

-Και ήταν όλοι τους εκεί: από τους υγειονομικούς ως την… KGB (is still watching you).

Και από τον ΓΓ και κλιμάκιο της ΚΕ, μέχρι τους μετανάστες εργάτες τους Κούρδους με το περιοδικό τους και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερή Συσπείρωση, που ήρθε κανονικά με τα πανό της (ελάτε όπως είστε) και είδε τη διαφορά στην πράξη…

 

-Όλα τα σφυριά βαρούσαν στην ίδια κατεύθυνση, για την υπεράσπιση του οκταώρου. Και αν είναι να το αλλάξουμε, αυτό να γίνεις προς τα κάτω.

7ωρο-5ήμερο-35ήμερο -ή και 6ωρο-30ωρο, όπως είπε ένας από τους ομιλητές της συγκέντρωσης.

Οι ομιλητές ήταν από επιλεγμένους χώρους: ταχυμεταφορές, υγειονομικοί, διανομείς (Επισιτισμού-Τουρισμού). Τους κλάδους που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Στο τέλος τραγούδησαν η Πολυξένη Καράκογλου και ο Κανέλλος.

Αλλά ο αγώνας δε σταματά εδώ. Και όπως ανακοίνωσε στο κλείσιμο ο Τασούλας από την ΕΓ του ΠΑΜΕ, την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα, γίνεται μεγάλη σύσκεψη σωματείων στο Πεδίο του Άρεως, για να οργανωθεί άμεσα και αποτελεσματικά η συνέχεια του αγώνα για το οκτάωρο και τα σύγχρονα δικαιώματα της τάξης μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: