Πρωτιά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε πάλι η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα (ΑΣΕ), η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας).

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε πάλι η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα (ΑΣΕ), η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας). Η ΑΣΕ έλαβε 89 ψήφους καταλαμβάνοντας 4 από τις 7 έδρες του ΔΣ του Συλλόγου. Για την εκλογή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, η ΑΣΕ έλαβε 87 ψήφους εκλέγοντας 9 αντιπροσώπους. Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στα αστικά κόμματα εξουσίας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν καν ψηφοδέλτιο αυτή τη φορά. Στις προηγούμενες εκλογές οι δυνάμεις αυτές είχαν συγκροτήσει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στην παράταξη του ΠΑΜΕ, αλλά με κόπο είχαν τότε καταφέρει να εκλέξουν ένα μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, μάλλον θα δούμε πάλι το γιγαντοπανό να στολίζει το ιστορικό κτίριο της Κάνιγγος στις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΣΕ μετά τις εκλογές.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Υπαλλήλων του τ. Υπ. Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας & Ενέργειας)

Αθήνα, 03122021

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους/ σσες οι οποίοι μας στήριξαν αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ανεξάρτητα από την ψήφο τους.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όσες και όσους, αν και σε καθεστώς τήλε – εργασίας, επέλεξαν να έλθουν και στηρίξουν το σωματείο με τη ψήφο τους.

Η σημαντική συμμετοχή στις εκλογές, που απέδειξε ότι οι συνθήκες πανδημίας και η καραντίνα δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κλίμα αποξένωσης μεταξύ των συναδέλφων και το ότι τιμήσατε και πάλι την παράταξή μας, δίνοντάς της ξανά την πρώτη θέση, μας κάνει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε υπέρ των συναδέλφων με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και με ακόμα μεγαλύτερη σεμνότητα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είναι ξεκάθαρο ότι ο λαός θα δεχθεί νέες επιθέσεις στα δικαιώματά του. Οι εργαζόμενοι της χώρας, κι ανάμεσά τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα κληθούν πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο για να διατηρηθούν τα ματωμένα πλεονάσματα, η εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών, η εξυπηρέτηση του χρέους και η τόνωση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων σε συνθήκες ύφεσης, πανδημίας και οικονομικής κρίσης. Ήδη στρώνουν το έδαφος για κοινωνικό αυτοματισμό, σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, χτύπημα του εισοδήματος και των δικαιωμάτων.

Αγωνιζόμενοι μέσα από τον Σύλλογο και την Ομοσπονδία, το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε να οργανώσουμε την δράση όλων μας και να προασπίσουμε τα δικαιώματα των εργαζόμενων απέναντι στους παραπάνω σχεδιασμούς. Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στην ανάκτηση των κλεμμένων, στη διεκδίκηση για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την αποκατάσταση των αδικιών στο θέμα της εξομοίωσης των μισθών των υπαλλήλων με ίδια προσόντα, την επαναφορά των οικογενειακών επιδομάτων και της βελτίωσης του εργατικού εισοδήματος. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία αλλά και την ενσωμάτωση των συμβασιούχων στην εργασιακή και συνδικαλιστική ζωή. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες και υποδομές εργασίας. Ζητάμε την πρόσληψη εργαζομένων με βάση τις κοινωνικές ανάγκες. Ζητάμε οργανογράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πολλών.

Ο Σύλλογός μας συνολικά και οι εργαζόμενοι που συσπειρωνόμαστε σε αυτόν έχουμε δώσει δείγματα γραφής για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα, με συναδελφικότητα, συμμετοχή όλων, μαχητικότητα, σύγκλιση γενικών συνελεύσεων και υλοποίηση των αποφάσεών τους. Ο Σύλλογός μας είναι ζωντανός ακριβώς χάρη σε αυτές τις διαδικασίες. Ότι πετύχαμε το πετύχαμε χάρη σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Προχωράμε όλοι μαζί με αισιοδοξία και αξιοπρέπεια, γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται και γιατί έχουμε δίκιο. Με συντονιστή και μπροστάρη το νέο ΔΣ, διαμορφώνουμε όλοι μαζί το πλαίσιο πάλης. Αυξάνουμε τη δυναμική μας αξιοποιώντας όλους τους συναδέλφους, όλοι μαζί, απέναντι σε λογικές συντεχνίας και μικρών ομάδων. Έχουμε πείρα και αποφασιστικότητα. Επιθυμούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για μια καλύτερη ζωή για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.

Καλή δύναμη σε όλους!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: