«Πριν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονταν κινητοποιήσεις»…

Στις 20 του Φλεβάρη, 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δικάζονται για άλλη μια φορά, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που οργανώθηκε στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας. Παρά το ότι δικάστηκαν ήδη και καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της προηγούμενης κυβέρνησης, η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επανέρχεται με νέες κατηγορίες εναντίον τους, στη δίκη της 20 Φλεβάρη.

Στις 20 του Φλεβάρη, 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, πρόεδροι και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, δικάζονται για άλλη μια φορά, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που οργανώθηκε στις 30 του Γενάρη 2013 στο υπουργείο Εργασίας. Παρά το ότι δικάστηκαν ήδη και καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της προηγούμενης κυβέρνησης, η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επανέρχεται με νέες κατηγορίες εναντίον τους, στη δίκη της 20 Φλεβάρη.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (μεταξύ των 35 διωκόμενων βρίσκονται και πολλοί οικοδόμοι μέλη του Συνδικάτου) «Καταρρίπτεται το παραμύθι ότι “πριν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονταν κινητοποιήσεις” και μάλιστα αυτοί που το πλασάρουν συνεχίζουν κι εντείνουν την καταστολή απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, χέρι-χέρι με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που τελειωμό δεν έχει!».

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 20 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα», που οργανώνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη νέα δίκη, καλούν η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό – Δέρμα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το ΣΕΤΗΠ, οι Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς Ιλίου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη νέα δίκη των 35 στελεχών του ταξικού εργατικού κινήματος και την προσπάθεια ποινικοποίησης της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων, αναφέρει τα εξής:

«Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις εναντίον των Συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της Απεργίας, συνεχίζει -από κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στην πάλη των εργαζομένων.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματά τους στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στους εργαζόμενους με νέα φοροληστεία, πλειστηριασμούς και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε αυτή τους την επίθεση, θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί “δίκαιης ανάπτυξης” και άλλα “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” δεν πιάνουν τόπο όπως πριν, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Παρότι ήδη δικάστηκαν -και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ- επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη ενάντια σε 35 στελέχη του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Έχει βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές. Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με την κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους. Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων στα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, το “ιδιώνυμο” για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν, για ακόμη μια φορά, τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.

Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 20 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ.».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: