Praktiker Ιωαννίνων: επίπληξη από το διευθυντή, γιατί δεν τον κάλεσαν στην έξοδό τους!

Η αιτία της επίπληξης ήταν ότι αρκετοί συνάδελφοι κανόνισαν σαββατιάτικη νυχτερινή έξοδο και είχαν το «θράσος» να μην τον ενημερώσουν και να μην τον καλέσουν! Οι παχυλά αμοιβόμενοι διευθυντές δεν ανέχονται να συναντιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας έστω και για να διασκεδάσουν.Μας φέρνουν έτσι στη μνήμη εποχές που απαγορεύονταν η συνάθροιση 3 ατόμων και άνω χωρίς άδεια.

Από το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία Praktiker, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου, που περιγράφει ένα ακόμα κρούσμα προκλητικής εργοδοτικής συμπεριφοράς, που δεν ανέχεται ούτε καν την κοινωνική συναναστροφή των υπαλλήλων, χωρίς την άδεια του διευθυντή!

Η εταιρεία Praktiker δε σταματά να μας εκπλήσσει με τους τρόπους που μηχανεύεται για να κρατά υπό απόλυτο έλεγχο το προσωπικό.

Την Παρασκευή 16/2 ο διευθυντής του καταστήματος Praktiker Ιωαννίνων συγκάλεσε έκτακτη συγκέντρωση του προσωπικού προκειμένου να επιπλήξει τους εργαζόμενους.

Η αιτία ήταν ότι αρκετοί συνάδελφοι κανόνισαν σαββατιάτικη νυχτερινή έξοδο και είχαν το «θράσος» να μην τον ενημερώσουν και να μην τον καλέσουν!!!

Το δήθεν περίλυπο και θυμωμένο ταυτόχρονα ύφος του καθώς και οι απειλές του δεν έπεισαν βέβαια κανέναν. Αντιθέτως, φάνηκε ξεκάθαρα ότι σκοπός του ήταν να διαλύσει τη συγκέντρωση των εργαζομένων που ξέφευγε από τον έλεγχό του.

Αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση στην προσωπική και κοινωνική ζωή των εργαζομένων, παρά τον εκ πρώτης όψης αστείο χαρακτήρα της, αποδεικνύει ότι η Praktiker επιδιώκει με κάθε τρόπο να κρατά υπό επιτήρηση το προσωπικό της, όχι μόνο εντός χώρου εργασίας αλλά και εκτός.

Οι παχυλά αμειβόμενοι διευθυντές δεν ανέχονται να συναντιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας έστω και για να διασκεδάσουν. Μας φέρνουν έτσι στη μνήμη εποχές που απαγορεύονταν η συνάθροιση 3 ατόμων και άνω χωρίς άδεια.

Θέλουν το προσωπικό να συγκεντρώνεται υπό το άγρυπνο βλέμμα τους, σε ρόλο χειροκροτητή στις εταιρικές φιέστες ή σε ρόλο απλήρωτου εργάτη-«εθελοντή» σε διαφημιστικές εταιρικές δράσεις, δήθεν κοινωνικής προσφοράς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: