Πολτοποιημένες ζωές – Νεκρός μετανάστης εργάτης σε σφαγείο της Νέας Αρτάκης

Σοβαρές καταγγελίες από το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας για τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας στο πτηνοσφαγείο όπου βρήκε μακάβριο θάνατο ο 44χρονος Πακιστανός.

Σφαγείο στην κυριολεξία αναδεικνύεται ο τόπος δουλειάς για ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους, όπως αποδεικνύουν ακόμα και τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ, τα οποία σημειωτέον δεν έχουν καν περιλάβει τα πιο πρόσφατα δεδομένα, φτάνοντας ως το 2017.

Ιδιαίτερα ευάλωτα θύματα είναι οι μετανάστες, που συνωσίζονται κατά κόρον σε βαριές και δυνάμει επικίνδυνες εργασίες, έχοντας συχνά ελλιπή ή καθόλου προστασία της υγείας και της σωματικής τους ακεραιότητας.

Ο όρος φρίκη είναι ίσως τετριμμένος, αλλά ο μοναδικός κατάλληλος να περιγράψει τις συνθήκες θανάτου του 44χρονου εργάτη από το Πακιστάν, που έγινε κυριολετικά πολτός από μηχάνημα του πτηνοσφαγείου “Αγροζωή” στην Νέα Αρτάκη Εύβοιας, που υπάγεται εδώ και πολλά χρόνια στο γνωστό όμιλο “ΠΙΝΔΟΣ”.

Το περιστατικό φαίνεται να σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, όταν υπό συνθήκες που διερευνώνται, τα ρούχα του άντρα μπλέχτηκαν στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πολτοποιηθεί. Μη δίνοντας σημεία ζωής, αλλά έχοντας αφήσει τα πράγματά του στη δουλειά, συνάδελφοι και φίλοι άρχισαν να τον ψάχνουν, ενώ δηλώθηκε και εξαφάνισε. Ό,τι είχε απομείνει από τον εργάτη εντοπίστηκε μετά από ενδελεχέστερη αναζήτηση μόλις την Τρίτη του Πάσχα από ομοεθνή του, παρότι η επιχείρηση δούλευε Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλο Σάββατο.

Τα ερωτηματικά για τα ακριβή αίτια του αποτρόπαιου αυτού θανάτου είναι πολλά, καθώς σύμφωνα με το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας, υπάρχουν καταγγελίες για εντατικοποίησης της δουλειάς στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ιδίως το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν πληρούνται όλα τα προβλεπόμενα για την υγεία και την ασφάλεια μέτρα στο χώρο εργασίας.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: