Πήρες αναρρωτική άδεια; Απολύεσαι… – Τα θαυμαστά έργα της Select Service Partner

Δικαιολογείται ο διευθυντής να απολύει εργαζόμενο εδώ και 2,5 χρόνια στην εταιρεία, που έχει γυρίσει όλα τα πόστα σε πίτσα, ασιατικό, ζυμωτήριο, ζαχαροπλαστείο, πωλήσεις, που «τόλμησε να έχει ατύχημα» και έλειψε για κάποιο διάστημα το καλοκαίρι, τώρα το χειμώνα, που κάπως έχει πέσει η δουλειά;

Είχες ατύχημα και παίρνεις αναρρωτική; Με ποιο δικαίωμα; Το αφεντικό το ρώτησες;

Αυτή είναι η τέταρτη αδικαιολόγητη απόλυση στην οποία προχωρά η Select Service Partner, η οποία είχε δείξει πόσο νοιάζεται για τους εργαζόμενούς της και τη μέρα του πρόσφατου σεισμού στην Αθήνα (δεν είχε σχέδιο εκκένωσης του χώρου εργασίας, ενώ οι υπεύθυνοι απαγόρευαν στους υπαλλήλους να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα οικεία τους πρόσωπα).

Αυτή είναι η πολιτική της εταιρίας -και σε όποιον αρέσει, που λέει και μια ψυχή. Ευτυχώς όσοι αντιδρούν, ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, συλλογικό κι οργανωμένο, μέσα από το σωματείο τους. Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Σωματείο των εργαζόμενων στην εταιρία, το οποίο δίνει μια σφαιρική εικόνα για όσα συμβαίνουν στο χώρο του επισιτισμού.

Καταγγελία για την προκλητική απόλυση συναδέλφου στη SELECT SERICE PARTNER

Διευθυντής: Λυπάμαι, θα λήξει η συνεργασία μας. Απολύεσαι!
Εργαζόμενος:
Για ποιο λόγο;
Διευθυντής: 
Για αυτά που έγιναν το καλοκαίρι….
Εργαζόμενος: 
Τι έγινε το καλοκαίρι;;;

Και επειδή ο διευθυντής δεν απάντησε τι έγινε το καλοκαίρι, θα πούμε εμείς:

Τεράστιος όγκος εργασίας, κομμένα ρεπό, το διάλειμμα ήταν πολυτέλεια, πόσο μάλλον η καλοκαιρινή άδεια που πήραν ελάχιστοι. Τα πόστα υποστελεχωμένα, η συμπεριφορά των περισσότερων από τους προϊστάμενους προσβλητική, η εντατικοποίηση στα όρια της φυσικής αντοχής, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ…. Την ίδια στιγμή τα κέρδη για τη διοίκηση της εταιρείας εκτοξεύονται, νέα μαγαζιά ανοίγουν στο αεροδρόμιο και στην υπόλοιπη Ελλάδα… Αυτά έγιναν το καλοκαίρι!!!

Και ρωτάμε: Δικαιολογείται ο διευθυντής να απολύει εργαζόμενο εδώ και 2,5 χρόνια στην εταιρεία, που έχει γυρίσει όλα τα πόστα σε πίτσα, ασιατικό, ζυμωτήριο, ζαχαροπλαστείο, πωλήσεις, που «τόλμησε να έχει ατύχημα» και έλειψε για κάποιο διάστημα το καλοκαίρι, τώρα το χειμώνα, που κάπως έχει πέσει η δουλειά;;;

Πριν στεγνώσει καλά καλά το μελάνι του νέου υπουργού εργασίας στα νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ, κατά παραγγελία των εργοδοτών και σαν συνέχεια του «έργου» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η διεύθυνση της ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ έχει ήδη προχωρήσει σε 4 απολύσεις, χωρίς αιτιολογία. Αφού μας «έβγαλαν το λάδι» κατά τη διάρκεια της σεζόν, τώρα ερχόμαστε ή φεύγουμε από τη δουλειά χωρίς να ξέρουμε τι μας ξημερώνει… Ήδη έχουν μειώσει τους εργαζόμενους στις βάρδιες, και λόγω των αδειών που η διεύθυνση δίνει αναγκαστικά τώρα «που δεν έχει και τόση δουλειά», χωρίς και πάλι να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τον προγραμματισμό των εργαζομένων, πάλι οι εναπομείναντες στις βάρδιες τρέχουν και δε φτάνουν, αφού όλοι έχουμε φορέσει φακιόλι. Άλλωστε, αρχές Νοέμβρη ήταν που έγινε σοβαρό εργατικό ατύχημα στο satellite, με συναδέλφισσά μας να έχει υποστεί εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού.

Συνάδελφοι, δεν τρώμε κουτόχορτο! Ο νέος διευθυντής προσωπικού σε όλους τους τόνους διακηρύσσει ότι όποιος μιλάει με εκπροσώπους του σωματείου μπαίνει στη μαύρη λίστα, προϋπόθεση που βάζει και κατά τις συνεντεύξεις που παίρνει, ενώ παράλληλα, δείχνει «διαθέσιμος» να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων. Αλήθεια, ποιος τελικά είναι αυτός που στηρίζει τους εργαζόμενους, η εταιρεία, που με την πρώτη ευκαιρία τους διώχνει για να μειώσει το κόστος ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η κερδοφορία της ή το σωματείο, που αποτελεί την εθελοντική οργάνωση των εργαζομένων για τη βελτίωση των όρων εργασίας μας;

Η δράση και η οργάνωση των εργαζομένων μέσα από το σωματείο είναι αυτό που τους ενοχλεί, είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να βελτιώσουμε τους όρους εργασίας μας, με βάση της σύγχρονες ανάγκες μας! Αυτό φαίνεται από τη μικρή πείρα που υπάρχει από τη δράση του σωματείου μας, αφού αυτή έχει ήδη αποτρέψει απολύσεις, έχει επιβάλει να δίνονται οι άδειες κλπ. Γι’ αυτό προχώρησε και στην απόλυση του συναδέλφου, ιδρυτικού μέλους του σωματείου μας, γι’ αυτό τρομοκρατεί και μοιράζει επιπλήξεις σε πρωτοπόρους εργαζόμενους.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Απαιτούμε:

– Να επιστρέψει ο συνάδελφος στη δουλειά ΤΩΡΑ!

– Να μη γίνουν άλλες απολύσεις, αντιθέτως να στελεχωθούν τα πόστα.

– Να καθοριστούν τα πόστα και οι ειδικότητες, με σαφή τρόπο μέσα από την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

– Η διεύθυνση άμεσα να ορίσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για όλα αυτά τα ζητήματα.

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Οργανωνόμαστε στο σωματείο, διεκδικούμε όρους εργασίας και αμοιβής με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: