ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, για την λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες

Να συντονίσουμε τη δράση μας με συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, για ουσιαστικές αυξήσεις στις ΣΣΕ, για συνθήκες εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για μέτρα προστασίας της υγείας μας. 

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ:

Στην κλίνη του Προκρούστη για άλλη μια φορά οι πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων από την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού μπούκωσε με επιδοτήσεις και προνόμια τις επιχειρήσεις και με πρόσχημα την πανδημία, ανακοίνωσε αύξηση – κοροϊδία με 0.52 ευρώ!!! την  ημέρα  του κατώτατου μισθού, ενώ ταυτόχρονα   κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, που θα αποτελέσει την ταφόπλακα της επικουρικής για το σύνολο των εργαζομένων.

Την ίδια περίοδο καμία έναρξη διαπραγματεύσεων για την ανανέωση των ΣΣΕ δεν έχει πραγματοποιηθεί, με τους ναυτεργάτες να εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης από τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια, με διαρκή κίνδυνο της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής. 

Οι εφοπλιστές με την ανοχή της κυβέρνησης, του υπουργείου ναυτιλίας, δεν διστάζουν να μην εφαρμόζουν ούτε τα ελάχιστα των ΣΣΕ, που προβλέπονται για υπερωρίες, διανυκτερεύσεις, extra εργασίες κ.ά.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εφοπλιστικής ασυδοσίας αποτελεί η στάση της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, που δεν καταβάλλει πλήρως το αντίτιμο τροφής σε ορισμένες ειδικότητες, με την περικοπή να φθάνει τα 500 ευρώ μηνιαίως!!!.

Στις γραμμές Κυλλήνη – Κεφαλλονιά – Ζάκυνθο και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και καταγγελίες, η ναυτιλιακή εταιρεία LEVANTE FERRIES συνεχίζει να μην εφαρμόζει τη ΣΣΕ των πορθμείων, ενώ με βάση τα δρομολόγια και τις συνθήκες των πλοίων, θα πρέπει να χαρακτηριστούν ακτοπλοϊκά.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, για την λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες. Να συντονίσουμε τη δράση μας με συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, για ουσιαστικές αυξήσεις στις ΣΣΕ, για συνθήκες εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για μέτρα προστασίας της υγείας μας. 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: