Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ναυτεργατών- Ακάθεκτοι προχωρούν στην κινητοποίηση

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά πως η βραδυκίνητη δικαιοσύνη γίνεται γοργοφτέρουγο χελιδόνι όταν είναι να παρεμποδίσει εργατικές διεκδικήσεις.

Το άχαστο σερί της ανακήρυξης απεργιών σε διάφορους κλάδους ως παράνομες και καταχρηστικές συνεχίζει η ανεξάρτητη αστική δικαιοσύνη, κι όταν λέμε ανεξάρτητη, εννούμε ανεξάρτητη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις εντός συστήματος, αφού το έργο τους συνεχίζεται απρόσκοπτα τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ και των άμεσων προκατόχων, όσο και επί ΝΔ. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά πως η βραδυκίνητη δικαιοσύνη γίνεται γοργοφτέρουγο χελιδόνι όταν είναι να παρεμποδίσει εργατικές διεκδικήσεις.

Έτσι λοιπόν, υπακούοντας στα κελεύσματα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, που είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε σήμερα το απόγευμα παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία της ΠΝΟ και του ΕΚ Πειραιά για αύριο. Μάλιστα, η εφοπλιστική λύσσα ήταν τέτοια, που κατατέθηκε και δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τη ΣΕΕΝ ενάντια στην απεργία του ΕΚΠ για τους νατυεργάτες.

Οι προσπάθειες αυτές ωστόσο θα πέσουν στο κενό, καθώς, μετά από πρόταση των ταξικών σωματείων του κλάδου ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε από το πρωί πως θα προχωρήσει κανονικά στην απεργία ανεξαρτήτως δικαστικής απόφσαης. Το πρωί μάλιστα σήμερα, τα ταξικά σωματεία είχαν κι έμπρακτα εκφράσει την αντίθεσή τους στην επικείμενη ποινικοποίηση του αγώνα των ναυτεργατών, με συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά.

Τεράστια σημασία αποκτά υπό το πρίσμα των νέων αντεργατικών εξελίξεων η περιφρούρηση της αυριανής απεργάις με ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ να καλούν αύριο όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να βρίσκονται στους καταπέλτες για να παρεμποδίσουν προσπάθειες απεργοσπασίες, προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, αλλά και τη συγκέντρωση έξω από την πύλη της Cosco στις 10.30.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το εργατικό κέντρο Πειραιά, κάνοντας ειδική αναφορά στη σημερινή δικαστική απόφαση:

«Με διαδικασία εξπρές και τηλεφωνική ειδοποίηση στις 9.40 για δικάσιμο στις 10.30 το δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει στους εργαζόμενους να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων η δικαιοσύνη αποφασίζει σε χρόνο μηδέν.

Η απόφαση αυτή δείχνει την αποφασιστικότητα εργοδοσίας και κυβέρνησης μέσω και της δικαιοσύνης να εφαρμόσει το «νόμος και τάξη» να επιβάλει σε κάθε χώρο δουλειάς σιγή νεκροταφείου να απαγορεύσει ουσιαστικά τη λειτουργία των σωματείων όπως άλλωστε επιδιώκει με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουμε ότι ούτε οι δικαστικές αποφάσεις, ούτε η τρομοκρατία από πλευράς κυβέρνησης και εργοδοσίας θα μας αναγκάσουν να σταματήσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια της κυβέρνησης, εφοπλιστών, επιχειρηματικών ομίλων, με τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη Παμπειραική Απεργία».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: