Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να επιτάξει άμεσα τα ιδιωτικά νοσοκομεία αντί για τους απεργούς

Σχόλιο του ΠΜΣ για τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης & τα όρια της ατομικής ευθύνης

Μένουμε σπίτι,παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του εαυτού μας και των γύρω μας,για να σταματήσουμε τη διάδοση του ιού.

Η ατομική ευθύνη είναι καθοριστική, έχει όμως όρια.

Μπορεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δημόσιων Νοσοκομείων και η έλλειψη μέτρων προστασίας των υγειονομικών να λυθεί με ατομική ευθύνη; Μπορεί η ατομική ευθύνη να συμβάλει στην αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ, να σταματήσει την αισχροκέρδεια στα μέσα ατομικής προστασίας;

Αυτές είναι ευθύνες της Κυβέρνησης.

Όπως ευθύνη της κυβέρνησης είναι να επιτάξει άμεσα τα ιδιωτικά νοσοκομεία αντί για τους απεργούς.

Στην τελευταία ΠΝΠ, στο άρθρο 12, ενεργοποιείται ξανά η δυνατότητα πολιτικής επιστράτευσης των απεργών. Μέτρο που καμία σχέση δεν έχει με την κατάσταση που βιώνουμε! Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία που μοσχοπουλάνε τα τεστ για τον ιό σε αρρώστους, εκμεταλλευόμενοι τις υπαρκτές ελλείψεις και φυσικά την ανάγκη του κόσμου.

Είναι αναγκαίος ο περιορισμός των συναθροίσεων. Αναγκαία όμως είναι και τα μέτρα για να μην μετατραπούν οι χώροι εργασίας σε εστίες μόλυνσης και διάδοσης του ιού.

Σωστά η κυβέρνηση περιορίζει τη συνάθροιση σε εξωτερικούς χώρους. Όμως δεν έχει την ίδια αγωνία ώστε να μη γίνουν οι χώροι δουλειάς εστίες μόλυνσης. Δεν παίρνει κανένα μέτρο για να σταματήσει την εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία για να κερδίσει ό, τι μπορεί από αυτή την κρίσιμη περίοδο, στοιβάζει τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, χωρίς μέτρα προστασίας, πιέζοντάς τους συχνά να πηγαίνουν στη δουλειά και άρρωστοι. Είναι εγκληματική η ενέργεια της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην Επιθεώρηση Εργασίας αυτή την περίοδο, αφήνοντας τους εργοδότες να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Μένουμε σπίτι , αλλά πρέπει να μπορούμε να ζούμε σ’ αυτό.

Γι’ αυτό ζητάμε να ενισχυθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι συνάδελφοι που λόγω της κυριαρχίας των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της κατάργησης των ΣΣΕ στον κλάδο, δε θα πάρουν ούτε το έκτακτο επίδομα. Δεν μπορεί η 1η Μαρτίου να χρησιμοποιείται σαν κριτήριο για το ποιος θα επιβιώσει και ποιος όχι. Απαιτούμε να καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου των εργαζομένων. Ζητάμε την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και παροχή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας σε όλο τον πληθυσμό.

Όλοι θέλουμε να βγούμε υγιείς από τα σπίτια μας όταν θα τελειώσει ο κίνδυνος της επιδημίας.

Δε θέλουμε όμως να μας πετάξουν από τα σπίτια μας γιατί δεν πληρώνουμε το νοίκι ή γιατί μας το πλειστηριάζει η τράπεζα.

Μένουμε σπίτι. Μένουμε μαζί. Μένουμε δυνατοί.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!

Το Link που αφορά την Π.Ν.Π. για όποιον συνάδελφο θα ήθελε να την διαβάσει ή να την αποθηκεύσει

https://mail.google.com/mail/u/1?ui=2&ik=ca083a0cf1&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1661768576136435756&th=170fc9b72f84d82c&view=att&disp=safe

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος      Κώστας Σταυρόπουλος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: