Πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία και απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 15 Οκτώβρη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη 15 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη 15 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αύξηση των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στην Αθήνα, μία σειρά σωματεία εργαζομένων του Δημοσίου απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 10 π.μ. ενώ στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Κάλεσμα στους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

– Στο Αγρίνιο στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

– Στην Αλεξανδρούπολη προσυγκέντρωση 10 π.μ. στο Δημαρχείο.

– Στον Βόλο στις 10 π.μ. στον Άγιο Νικόλαο.

– Στα Γρεβενά στις 10 π.μ., στην πλ. Λαχαναγοράς.

– Στη Δράμα στις 10.30 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο.

– Στη Ζάκυνθο στις 11 π.μ. στην πρώην Νομαρχία.

– Στο Ηράκλειο στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

– Στην Ηγουμενίτσα, στις 11 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου

– Στην Ικαρία στις 11 π.μ., στον Άγιο Κήρυκο.

– Στην Καβάλα στις 11 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο

– Στην Καρδίτσα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Στην Κέρκυρα στις 10 π.μ., στην Ανουντσιάτα.

– Στην Κεφαλονιά, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

– Στην Κοζάνη στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

– Στη Λάρισα στις 10 π.μ., έξω από το δημαρχείο.

– Στη Λήμνο στις 11 π.μ., έξω από το νοσοκομείο.

– Στην Ξάνθη στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

– Στην Πάτρα στις 10 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

– Στη Ρόδο στις 11 π.μ. έξω από την πύλη του νοσοκομείου.

– Στο Ρέθυμνο στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο.

– Στη Σάμο στις 11 π.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

– Στα Τρίκαλα στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

– Στην Τρίπολη, στη 1 μ.μ. έξω από τα ΤΕΠ του Παναρκαδικού.

– Στη Χίο στις 10.30 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.

Απεργιακά καλέσματα

«Στις 15 Οκτωβρίου οι γιατροί του δημοσίου συστήματος Υγείας απεργούμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, για τα δικαιώματά μας. Η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής!», αναφέρει στο αγωνιστικό της κάλεσμα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Η αγωνία, η ανησυχία και η ανασφάλεια που νιώθει ο καθένας μας να γίνουν οργανωμένος αγώνας αμφισβήτησης της πολιτικής που μας έχει φέρει ως εδώ. Μπαίνουμε στη μάχη ενάντια στην πολιτική που εκθέτει την υγεία μας στον κίνδυνο της πανδημίας, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενάντια στην πολιτική που επιτίθεται στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Με τη δράση μας σπάμε τη σιωπή», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στη Βιομηχανία και τον Επισιτισμό, όλους όσοι διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών», αναφέρει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Δίνουμε τη δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης. Βάζουμε στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης.

«Απεργούμε και απαιτούμε: Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλειάς. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

«Κατεβαίνουμε στο δρόμο, πλάι – πλάι με όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, με τα παιδιά μας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας μας, καλύτερους όρους δουλειάς και δικαιώματα στη ζωή και την εργασία, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά μας, την υγεία μας και τη ζωή μας ολόκληρη, για τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

«Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους! Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του!», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοινώνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Φιλιατών.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 15 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ., απευθύνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γιώργος Σεφέρης». Επίσης, στην απεργία καλεί και η ΑΣΕ Εκπαιδευτικών. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση απευθύνει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ). Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων». Απεργιακό κάλεσμα και από το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

«Με τους αγώνες μας θα επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας!», τονίζει η Ένωση Γιατρών Νομού Αρκαδίας (ΕΓΕΣΥΝΑ), καλώντας στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στη 1 μ.μ. έξω από τα ΤΕΠ του Παναρκαδικού, στην Τρίπολη.

«Το Σωματείο Εργαζομένων συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 15 Οκτώβρη και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 π.μ.», σημειώνει στο κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

«Την Πέμπτη 15-10-2020 απεργούμε και απαιτούμε εδώ και τώρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Συγκεντρωνόμαστε στις 10.30 π.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς», αναφέρει στο κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

«Η δική μας απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ασθενείς για Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος» υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και καλεί στην απεργιακή συγκέντωση στην πλατεάι Ρήγα Φεραίου στις 11 π.μ.

«Όλοι και όλες στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτώβρη,  στις 10 π.μ., στην Ανουντσιάτα!», σημειώνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Απεργιακό κάλεσμα απευθύνει και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

«Απεργούμε, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και τις απεργίες γιατί εδώ είναι η δύναμή μας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: