ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στην τριήμερη απεργία του ΕΚ Μασσαλίας 13-15 Δεκέμβρη

Σε τριήμερη απεργία με φιλολαίκό πλαίσιο αιτημάτων κατέρχεται στα πλαίσια πανεθνικής συνδικαλιστικής κινητοποίησης στη Γαλλία το ταξικό ΕΚ Μασσαλίας.

Την αλληλεγγύη του εκφράζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο της Μασσαλίας, έναν πόλο ταξικής πάλης σε μια πολύ δύσκολη εποχή για το κυριαρχούμενο από ρεφορμισμός εργατικό κίνημα της Γαλλίας, στα πλαίσια της τριήμερης απεργίας που έχει προκηρύξει για το διάστημα 13 – 15 Δεκέμβρη. Παρατίθεται επίσης το πλαίσιο των αιτημάτων της κινητοποίησης, με αιχμή μισθολογικές αυξήσεις, πτώση τιμής στα καύσιμα και εθνική τιμή καθορισμένη από το κράτος, δικαιότερο φορολογικό με επιβάρυνση των πλουσιότερων στρωμάτων, άρση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργία σε μια σειρά στρατηγικούς τομείς και διασφάλιση της Κοινωνικής Ασφάλισης με επιβάρυνση των εργοδοτών:

Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας στέκεται στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Γαλλίας και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν για τις επόμενες μέρες ενάντια στην ακρίβεια και την καταστολή, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη στο Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας που καλεί σε τριήμερη Απεργιακή Κινητοποίηση στην Περιφέρεια του Bouches du Rhône, της Γαλλίας στις 13-14-15 Δεκέμβρη.

 Παραθέτουμε στα Ελληνικά το Πλαίσιο Αιτημάτων του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας που καλεί για 3ήμερη Απεργία:

«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 13,14 και 15 Δεκέμβρη!

Ενάντια στην ακρίβεια

Για αύξηση των μισθών ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεων και των κατώτατων κοινωνικών παροχών

Το ΕΚ Μασσαλίας (CGT Bouches du Rhône) διεκδικεί:

         Παίρνοντας ως βάση κατώτατο μισθό στα 1.800€, αύξηση € 300 σε μισθούς ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις και των κατώτατων κοινωνικών παροχών.

         Η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών στον (πραγματικό) δείκτη τιμών.

         Κοινωνική Ασφάλιση που να καλύπτει το 100% και που χρηματοδοτείται από εισφορές και τη συνεισφορά του κεφαλαίου και την κατάργηση της CSG (Γενικευμένη εισφορά κοινωνικού χαρακτήρα).

         Τέλος  στη φοροδιαφυγή, τέλος  στα φορολογικά δώρα, όπως η CICE (100 εκατομμύρια) για τις επιχειρήσεις, την επαναφορά του φόρου περιουσίας (ISF).

         Ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, στο οποίο να συνεισφέρουν τα υψηλά εισοδήματα για την ανάπτυξη των Δημόσιων Υπηρεσιών, που είναι εγγυητές της κοινωνικής συνοχής και της ίσης μεταχείρισης σε ολόκληρη τη χώρα.

 Να σταματήσουν να λειτουργούν με ιδωτικοοικονομικά κριτήρια οι τομείς ενέργειας, νερού, διύλισης, υγείας, εκπαίδευσης, στέγασης, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομικών δραστηριοτήτων.

     Περιορισμός στο ελάχιστο του ΦΠΑ.

      Άμεση πτώση των τιμών των καυσίμων και ενιαία τιμή που ορίζει το κράτος σε όλη τη χώρα.

Το ΕΚ Μασσαλίας  καλεί όλους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους νέους και τους ανέργους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις διάφορες πρωτοβουλίες.

(στ.Μ Με αυτό το πλαίσιο το Το ΕΚ Μασσαλίας καλεί τους Εργαζόμενους σε τρεις μέρες Απεργίας και Απεργιακές Συγκεντρώσεις)

Στις 13 Δεκέμβρη σε 4 Συγκεντρώσεις σε περιοχές της περιφέρειας του Bouches du Rhône

Στις 14 Δεκέμβρη σε Συγκέντρωση μπροστά στα Γραφεία του Medef (ο ΣΕΒ της Γαλλίας) στην Μασσαλία

Στις 15 Δεκέμβρη σε κεντρική Συγκέντρωση στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: