“Ούτε βήμα πίσω από την απεργία” – Απάντηση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στις εργοδοτικές και κυβερνητικές προκλήσεις

Προσυγκέντρωση αύριο στις 5 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Καμία υποχώρηση από τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία διατρανώνουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μετά την νέα απόφαση της εργοδοσίας, πατώντας στη στήριξη από κυβέρνηση και αστική δικαιοσύνη, να καταθέσουν και πάλι ασφαλιστικά μέτρα κατά της αυριανής κινητοποίησης. Τα ταξικά σωματεία καλούν αύριο στις 5 π.μ σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη ενάντια στη “σιγή νεκροταφείου” που θέλουν να επιβάλλουν στη συνδικαλιστική δράση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Για άλλη μια φορά εφοπλιστές – κυβέρνηση ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στα συνδικάτα, στις κατευθύνσεις του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα να τσακίσουν ΣΣΕ, το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση, στην απεργία.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας όπως και στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, προχώρησε με ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την απόφαση τους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στα καράβια των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, απόφαση που έχουν πάρει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα.

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία

Επαναλαμβάνουμε την θέση μας ότι τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων δεν θα κριθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, έχουν κατακτηθεί με σκληρούς ταξικούς αγώνες και θυσίες στους καταπέλτες των καραβιών, στις πύλες των εργοστασίων.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απόφαση μας για συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 00:01 έως τις 24:00, στα καράβια των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου.

Καλούμε τους Πλοιάρχους, τους Μηχανικούς, τους Μηχανοδηγούς, τους Ναύτες, τους Θαλαμηπόλους, τους Μαγείρους και συνολικά τους ναυτεργάτες των Γενικών Υπηρεσιών, να συμμετέχουν στην περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα, να μην αφήσουμε εφοπλιστές – κυβέρνηση να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας στα καράβια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία, να δώσουν δυναμικό παρών, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να περιφρουρήσουμε την απεργία στους καταπέλτες των καραβιών.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: