ΟΣΥΑΠΕ: Τα σεξιστικά «αστειάκια» Τζιτζικώστα συνδέονται με την γενικότερη υποτίμηση και απαξίωση των εργαζομένων

Καταγγέλλουμε τις απόψεις αυτές, που πάνε χέρι-χέρι με το χτύπημα στα συλλογικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού.

Την απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι των γυναικών – υπαλλήλων της Περιφέρειας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνάντηση για ανταλλαγή ευχών, χαριεντιζόμενος με τον εκπρόσωπο των υπαλλήλων, απευθύνθηκε στις γυναίκες υπαλλήλους «ενημερώνοντάς» τις για γύρισμα ταινίας πορνό, ρωτώντας αν ενδιαφέρονται οι ίδιες να παίξουν στην ταινία… Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει αντιδραστικές και προσβλητικές τις αντιλήψεις του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, για τις οποίες σημειώνει ότι συνδέονται με τη γενικότερη υποτίμηση και απαξίωση των εργαζομένων, των αιτημάτων τους και των αναγκών τους. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνονται τα εξής:

Τα υποτιμητικά και σεξιστικά σχόλια που απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απ. Τζιτζικώστας προς τις εργαζόμενες μιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, κατά την διάρκεια ανταλλαγής ευχών έφεραν στην επιφάνεια αντιδραστικές αντιλήψεις, προσβλητικές και καταδικαστέες από το συνδικαλιστικό – μαζικό κίνημα. 

Όταν δε, αυτές εκφράζονται σε δημόσια εμφάνιση από θεσμική θέση αναδεικνύουν εκτός από το «επίπεδο» και την αντίληψή του για τις γυναίκες και την κοινωνική τους θέση, αντίληψη που συνδέεται με την γενικότερη υποτίμηση και απαξίωση των εργαζομένων, των αιτημάτων τους και των αναγκών τους.

Καταγγέλλουμε τις απόψεις αυτές, που πάνε χέρι-χέρι με το χτύπημα στα συλλογικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα και συσπειρωμένοι στα συνδικαλιστικά τους όργανα να δώσουν με συλλογικό αγώνα την απάντηση που χρειάζεται σε όλους αυτούς, που τους υποτιμούν, τους απαξιώνουν και  στέκονται απέναντι τους με τις αντιλαϊκές πολιτικές που στηρίζουν και εφαρμόζουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: