«Ομερτά» για τα κρούσματα covid στο Praktiker Ιωαννίνων – Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη διαταραχτεί η «βιτρίνα» και το πρεστιζ του καταστήματος…

Δελτίο Τύπου του Σωματείου εργαζομένων στην Praktiker Hellas – Παράρτημα Ιωαννίνων:

«Ομερτά» για τα κρούσματα covid στο Praktiker

Καταγγέλλουμε  τη Διεύθυνση του Praktiker Ιωαννίνων  γιατί  αρνείται να ενημερώσει  όλο το προσωπικό του καταστήματος  όταν κάποιος συνάδελφός  μας  βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Τα στελέχη επικαλούνται ότι ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  για την ιχνηλάτηση, ιδίως στις στενές επαφές των κρουσμάτων. 

Ξεχνούν βέβαια ότι στο κατάστημά μας υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι χώροι (αποδυτήρια, αποθήκες, γραφεία, τραπεζαρίες) καθώς και κοινή χρήση των τηλεφώνων, των υπολογιστών και άλλων μέσων, αλλά και η ίδια η φύση της  εργασίας  μας καθιστούν όλο το προσωπικό εν δυνάμει στενή επαφή.

Επικαλούνται επίσης και τα προσωπικά δεδομένα για τη μη ανακοίνωση των κρουσμάτων.

Αφήνουν έτσι το προσωπικό, αλλά και όσους συναδέλφους απουσιάζουν από την εργασία τους, έρμαιο των φημών και της παραπληροφόρησης.

Δεν ενημερώνουν ακόμα και  συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες  ή έχουν ευπαθή άτομα στον οικογενειακό τους περίγυρο, επικαλούμενοι την προσωπική ευθύνη του καθενός για την προστασία του. 

Η στάση της εταιρείας στο ζήτημα των κρουσμάτων ουσιαστικά συμπυκνώνεται στο εξής: «κάνουμε ό,τι μας υποχρεώνει ο  ΕΟΔΥ κι από κει και πέρα, ο σώζων εαυτόν σωθήτω».  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη διαταραχτεί η «βιτρίνα» και το πρεστιζ του καταστήματος.

Οι εργαζόμενοι στο Praktiker ζητάμε τα αυτονόητα:

–Ενημέρωση όλου του προσωπικού για κρούσμα σε συνάδελφο.

–Τακτικά τεστ με ευθύνη της εταιρείας.

–Παροχή επαρκή αριθμού μασκών  αυξημένης προστασίας σε όλο το προσωπικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: