Όλοι στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια για τις συλλογικές συμβάσεις

Με το συλλαλητήριο κορυφώνονται αλλά δεν ολοκληρώνονται οι δράσεις των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την υπογραφή Εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σήμερα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται συλλαλητήριο και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Με την κινητοποίηση αυτή κορυφώνονται (χωρίς να ολοκληρώνονται) οι πολύμορφες δράσεις των ταξικών σωματείων για την κρίσιμη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (για την οποία έγιναν την περασμένη βδομάδα απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους, όπως οι Οικοδόμοι, οι Ηθοποιοί κ.ά.).

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σηκώνει ως ζήτημα αιχμής αυτό το μέτωπο το τελευταίο διάστημα κι αναλύει γιατί είναι κομβική αυτή η μάχη για την εργατική τάξη και τις κατακτήσεις της, πώς μπορεί να γίνει εφαλτήριο για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την απόσπαση ορισμένων κατακτήσεων που θα γίνονται σεβαστές από όλους τους εργοδότες για όλους τους εργαζόμενους, και το ξεδίπλωμα της ταξικής πάλης συνολικά.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει κυκλοφορήσει ήδη από τον περασμένο μήνα ένα αναλυτικό φυλλάδιο που εξηγεί συνοπτικά τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, το ρόλο της συμβιβαστικής ΓΣΕΕ και των άλλων δυνάμεων, και τον τύπο των αγωνιστικών συνδικάτων που χρειάζεται η εργατική τάξη. Την περασμένη βδομάδα κυκλοφόρησε και ένα 12λεπτο βίντεο του ΠΑΜΕ για την ανάγκη υπογραφής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Όλοι στους δρόμους για να διεκδικήσουμε: αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις -που έχουν υποστεί δεκάδες ψαλίδια τα τελευταία χρόνια. Κανείς κάτω από το ελάχιστο όριο των 751 ευρώ, ως βασικό μισθό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: