Οι μηχανορραφίες της διοίκησης του ΓΝ Κέρκυρας σε βάρος των “ηρώων” της καραντίνας

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: “Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, που με μεθοδεύσεις, ψευτιές και μηχανορραφίες προσπαθεί να πετάξει στην ανεργία το σύνολο σχεδόν όσων ήδη, εδώ και χρόνια, εργάζονται στην καθαριότητα του Νοσοκομείου.”

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, που με μεθοδεύσεις, ψευτιές και μηχανορραφίες προσπαθεί να πετάξει στην ανεργία το σύνολο σχεδόν όσων ήδη, εδώ και χρόνια, εργάζονται στην καθαριότητα του Νοσοκομείου. Έτσι, την υποκρισία των “χειροκροτημάτων” για τους ήρωες της “πρώτης γραμμής”, της περιόδου της καραντίνας, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, διαδέχεται ο “ρεαλισμός” και η επάνοδος στην “κανονικότητα” της λογικής των αναλώσιμων εργαζόμενων και της ανακύκλωσης της ανεργίας!

Η διοίκηση του ΓΝΚ, αφού έβαλε τους συναδέλφους στην καθαριότητα να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα” την περίοδο της καραντίνας, με επέκταση της σύμβασή τους, που έληγε κατά την περίοδο εκείνη και αφού τους έβαλε να υπογράψουν μάλιστα και δήλωση ότι δεν επιθυμούν ουσιαστικά την μονιμοποίησή τους (όπως είχε καταγγείλει το Σωματείο μας), τώρα προχωρά το σχέδιό της παραπέρα. Τις τελευταίες εβδομάδες “τρέχει” μία ακόμα προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου (ατομικές συμβάσεις) στην καθαριότητα του ΓΝΚ. Πέρα του ύποπτου γεγονότος ότι αυτή η προκήρυξη είχε αλλάξει πολλές φορές ενώ οι ενδιαφερόμενοι κατέθεταν υποψηφιότητες, η διοίκηση του Νοσοκομείο και μάλιστα ο ίδιος ο διοικητής διαβεβαίωσε τους συναδέλφους, που ήδη εργάζονται και που θέλησαν να υποβάλουν εκ νέου υποψηφιότητα για τις θέσεις, ότι αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και στο Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου. Έτσι, σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων, κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα στο Πρωτόκολλο, το οποίο όχι μόνο τα δέχτηκε αλλά τους χορήγησε και σχετικούς αριθμούς. Προς μεγάλη έκπληξη όμως όλων των συναδέλφων, χθες ενημερώθηκαν ότι όσοι κατέθεσαν τους φακέλους τους στο Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου τίθενται εκτός της προκήρυξης, καθώς οι φάκελοι θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί είτε ηλεκτρονικά είτε συστημένοι στην σχετική υπηρεσία! Η παγίδευση αυτή των συναδέλφων με τις ψευτιές της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι μάλλον το ευχαριστώ στους ήρωες της πρώτης γραμμής! Παράλληλα, η κίνηση αυτή απογυμνώνει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας από έμπειρο προσωπικό στην καθαριότητα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία, εν μέσω μάλιστα πανδημίας!
Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν ακολουθήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όλων των αποχρώσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), των ίδιων των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνεχή μείωση των κονδυλίων και για την υγεία του λαού μας, ώστε να “περισσεύουν” ολοένα και περισσότερα χρήματα για να φτιάχνουν “μαξιλαράκια” ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων με “δωράκια”, φοροαπαλαγές, επιδοτήσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εργασιακής ομηρείας των συναδέλφων στην καθαριότητα του ΓΝΚ, από τους εργολάβους της ΝΔ, στις ατομικές συμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην συνέχιση της ανακύκλωσης της ανεργίας και πάλι από την ΝΔ.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως αυτός εκφράζεται από την διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών ΓΝΚ και όσων την στηρίζουν (όπως η ξεπουλημένη και διορισμένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας). Όλοι αυτοί έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια ό, τι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν τους συναδέλφους από το να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, το “ουτοπικό και ανέφικτο” όπως ισχυρίζονταν, στοιχίζοντάς τους πότε πίσω από τις πολιτικές των διοικήσεων της ΝΔ και πότε του ΣΥΡΙΖΑ, το “εφικτό” κατά αυτούς, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα, για τα οποία το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή!
Τίποτα όμως δεν έχει χαθεί! Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και μαζί να παλέψουμε, όχι μόνο για να ΜΗΝ χάσει την δουλειά του κανένας συνάδελφος αλλά για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
  • –Πρόσληψη από το ΓΝΚ και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα-Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους
  • –Νέες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών στην καθαριότητα του Νοσοκομείου
  • –Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
  • –Έξω οι εργολάβοι από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία
  • –Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • –Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: