Οι λύσεις είναι στα πεζοδρόμια – Παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο Υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα 31/5 ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα

“Κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να βλέπουμε ως θεατές να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα” – Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλεί και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων ν. Αττικής.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 31/5 στις 18.00, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φέρνει την τζάμπα εργασία για τα αφεντικά, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου σημειώνονται τα εξής:

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές

Όλοι στην κινητοποίηση, όλοι στη μάχη, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φέρνει την τζάμπα εργασία για τα αφεντικά.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Όσο πιο μαζική η συμμετοχή όλων μας τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί η φωνή μας, θα δώσουμε το μήνυμα πως οι οικοδόμοι, οι εργάτες του κλάδου μας δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις ακόμα χειρότερες που θέλουν να μας επιβάλλουν. Προετοιμάζουμε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 3 του Ιούνη.

Ισχυροποιούμε την δύναμή μας με όπλο το Συνδικάτο μας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που υλοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών φέρνει ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, με 10ωρη εργασία και μάλιστα τζάμπα, με δουλειά ακόμη και 13 ώρες την ημέρα, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, αφού όπως αναφέρεται ρητά επιτρέπεται η παραγωγή σκυροδέματος τις Κυριακές.

Αντί να λέει παραμύθια η κυβέρνηση περί τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα, ας μας εξηγήσει ποιος θα ρίχνει το μπετό τις Κυριακές, εκτός αν έχουν βρει τρόπο να το «φυλάνε» για την επόμενη μέρα. Δεν είμαστε αφελείς για να πιστεύουμε ότι ένας εργοδότης θα μας δώσει ρεπό μέσα στο 6μηνο μετά από καμιά 200αριά ώρες απλήρωτες υπερωρίες. Όσο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας που δήθεν θα ελέγχει τα ωράρια, γιατί την φέρνει τώρα αφού νομοθετεί πρώτα το 10ωρο; Τι ακριβώς θα ελέγχει και κυρίως ποιος θα ελέγχει πως «χτυπιέται» αυτή η κάρτα;

Πάει πολύ να νομίζουν πως με τέτοια επιχειρήματα θα μας πείσουν ότι το νομοσχέδιο είναι για το καλό μας και για να έχουμε περισσότερο χρόνο για μας και την οικογένειά μας. Να το πάρουν πίσω.

Δεν παίρνει μερεμέτια αυτό το κατασκεύασμα όπως ξεδιάντροπα λέει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που είδε και θετικές διατάξεις. Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έχουν ξεκόψει εδώ και χρόνια από τους εργαζόμενους, που έχουν φτάσει στο σημείο να υπονομεύουν τις απεργίες, τους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.

Αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις σιγοντάρουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που θέλουν τους εργάτες διαιρεμένους μακριά από τα συνδικάτα για να εξασφαλίσουν ότι όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και αυτά που ετοιμάζουν θα περάσουν και θα εφαρμοστούν χωρίς να «κουνηθεί φύλλο». Για αυτό και στο υποτιθέμενο «νέο» νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί από καιρό, υπάρχει επίθεση συνολικά στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται, να διεκδικούν, να αποφασίζουν οι ίδιοι τον τρόπο κινητοποιήσεων.

Όλες οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου συνολικά, αλλά και της εργοδοσίας του κλάδου μας, των κατασκευαστικών ομίλων και μεγαλοεργολάβων.  Δε φτάνει που έχουν ξεσαλώσει εκμεταλλευόμενοι ένα τεράστιο νομοθετικό οπλοστάσιο προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα, για να ανασάνει η οικονομία, όπως λένε, δηλαδή για να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων, απαραίτητος όρος είναι το παραπάνω τσάκισμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, η αύξηση της εκμετάλλευσής μας.

Κόντρα σε όλους αυτούς εμείς προτάσσουμε τον δικό μας αγώνα, τα δικά μας συμφέροντα.

Κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να βλέπουμε ως θεατές να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα.

Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, κάθε συνάδελφο εργαζόμενο στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία πως δεν αποδεχόμαστε το νομοσχέδιο και απαιτούμε να παρθεί πίσω μαζί με όλες τις προηγούμενες διατάξεις και νόμους που κατήργησαν ουσιαστικά τις ΣΣΕ και έδωσαν χτύπημα στο σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, που χτυπάνε την απεργία και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Δυναμώνουμε τη δική μας δύναμη. Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας.

«Ισχυροποιούμε την δύναμή μας με όπλο το Συνδικάτο μας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που υλοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών φέρνει ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, με 10ωρη εργασία και μάλιστα τζάμπα, με δουλειά ακόμη και 13 ώρες την ημέρα» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων ν. Αττικής, που καλεί επίσης στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι,

Είναι ώρα μάχης ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση καταργώντας ουσιαστικά το 8ωρο και δίνοντας δώρο την τζάμπα εργασία στα αφεντικά.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Όσο πιο μαζική η συμμετοχή όλων μας τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί η φωνή μας. Στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι οι ηλεκτρολόγοι και συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου των κατασκευών δεν δεχόμαστε τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και τις ακόμα χειρότερες που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Ισχυροποιούμε την δύναμή μας με όπλο το Συνδικάτο μας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που υλοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών φέρνει ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, με 10ωρη εργασία και μάλιστα τζάμπα, με δουλειά ακόμη και 13 ώρες την ημέρα.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το νομοσχέδιο έχει και θετικές πλευρές και είναι για την προστασία του εργαζόμενου. Δεν υπάρχει ούτε ένας εργοδότης που θα δώσει ρεπό μέσα στο 6μηνο μετά από καμιά 200αριά ώρες απλήρωτες υπερωρίες. Όσο για την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας που δήθεν θα ελέγχει το ωράριο, γιατί την φέρνουν τώρα; Να ελέγξουν τι ακριβώς; Αν δουλεύουμε 10 και 13 ώρες;

Όχι φυσικά! Την φέρνουν για να ελέγχουν κάθε λεπτό στην δουλειά! Θα μετράνε μέχρι και το διάλειμμά μας! Θέλουν να μας ξεζουμίζουν κυριολεκτικά.

Όλες οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι διαχρονικές απαιτήσεις του κεφαλαίου συνολικά, αλλά και των εργοδοτών του κλάδου μας. Για να ανασάνει η οικονομία, όπως λένε, δηλαδή για να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων, απαραίτητος όρος είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, η αύξηση της εκμετάλλευσής μας.

Κόντρα σε όλους αυτούς εμείς προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα. Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να βλέπουμε ως θεατές να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία πως δεν αποδεχόμαστε το νομοσχέδιο και απαιτούμε να παρθεί πίσω μαζί με όλες τις προηγούμενες διατάξεις και νόμους που κατήργησαν ουσιαστικά τις ΣΣΕ και έδωσαν χτύπημα στο σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, που χτυπάνε την απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα με μαζική συμμετοχή, από κοινού με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα 31/5 στις 18.00.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: