Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι σερβιτόροι και οι μάγειρες, οι διανομείς, όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Πέμπτη 6 Μάη

Έχουμε μεγάλη πείρα από τις μάχες που δώσαμε ως Συνδικάτο όλο το προηγούμενο διάστημα. Με κινητοποιήσεις, με παρεμβάσεις με απεργίες καταφέραμε σημαντικές νίκες για την ζωή των συναδέλφων μας!  Σε αυτή την μάχη λοιπόν δεν περισσεύει κανένας. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την επίθεση όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά! 

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ!

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

135 χρόνια μετά από την εξέγερση του Σικάγο και τα αιτήματα των τότε συναδέλφων μας, που έδωσαν ακόμα και της ζωή τους για να τα πετύχουν, είναι και σήμερα επίκαιρα. ‘’8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ξεκούραση, 8ώρες ελευθέρου χρόνου’’, κατακτήσεις των ηρώων της εργατικής τάξης  από το μακρινό 1886, που εν έτει 2021 κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να καταργήσουν. Αυτή είναι η περιβόητη  ‘’ανάπτυξη’’ τους, να μας γυρίζουν χρόνια πίσω, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους, που θα δουλεύουμε όποτε θέλουν, για όσο θέλουν και με όσα θέλουν ενώ επιδιώκουν να βάλουν τα συνδικάτα κυριολεκτικά στον «γύψο».

Ας μάθουν λοιπόν πως δεν τα λογάριασαν καλά!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει χέρι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η πάλη και ο αγώνας μας θα γίνουν η ασπίδα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε!

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με το πρόσχημα της πανδημίας αφού η κυβέρνηση εξασφάλισε στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες εταιρίες του κλάδου όλες τις απαραίτητες ευκολίες, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων, με κάλυψη των υποχρεώσεων τους προς τους εργαζόμενους από το κράτος, με ΣΥΝ-εργασία, με αναστολή, και με ότι άλλο τους ζήτησαν, έρχονται σήμερα να νομιμοποιήσουν αυτό που οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας έχουν βιώσει τόσα χρόνια στο πετσί τους. Το να δουλεύουν δηλαδή 10ώρα με βάση τις ανάγκες και τις επιταγές του κάθε εργοδότη! 

Κάτω τα χέρια σας από το 8ωρο!

Κάτω τα ξερά σας από τα συνδικάτα!

Την ίδια ώρα, για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση  τρέχει να ικανοποιήσει ακέραιες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου ανοίγοντας άρον- άρον την τουριστική σεζόν για να μην χαθεί τίποτα από τα κέρδη τους. Την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν από διασωληνωμένους, την ίδια ώρα που δεν παίρνεται κανένα μέτρο για τους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ έχουν μετατραπεί σε εστίες μετάδοσης, την ίδια ώρα που ο λαός έχει αφεθεί πλήρως στην τύχη του και έχουν πέσει τα πάντα στο βάρος της ‘’ ατομικής ευθύνης’’, οι τουρίστες σουλατσάρουν ανενόχλητοι γιατί αυτοί ‘’φέρνουν λεφτά’’ όπως με περίσσιο θράσος μας πέταξε κατάμουτρα βουλευτής της Κυβέρνησης.  Λεφτά όχι για εμάς βέβαια. Γιατί τι κι αν εμείς είμαστε αυτοί που με το αίμα μας και τον ιδρώτα μας χτίσαμε το θαύμα του τουρισμού, τι κι αν εμείς με τον κόπο μας και την δουλειά μας γεμίσαμε τις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών, καλούμαστε για άλλη μια φορά να βάλουμε πλάτη για να  πάρουν για πολλοστή φορά το καρβέλι με το ψωμί και να μας αφήσουν με τα ψίχουλα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΩΣ ΕΔΩ!  Ήρθε η ώρα να δώσουμε την δική μας απάντηση!

Έχουμε μεγάλη πείρα από τις μάχες που δώσαμε ως Συνδικάτο όλο το προηγούμενο διάστημα. Με κινητοποιήσεις, με παρεμβάσεις με απεργίες καταφέραμε σημαντικές νίκες για την ζωή των συναδέλφων μας!  Σε αυτή την μάχη λοιπόν δεν περισσεύει κανένας. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την επίθεση όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά! 

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που σε λίγες μέρες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια νέα, ακόμα πιο σκληρή πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς. 

Οι σερβιτόροι και οι μάγειρες που θα φύγουν σεζόν προετοιμασμένοι για ένα ατελείωτο μαρτύριο χωρίς ρεπό και ωράρια.

Οι διανομείς που καθημερινά παίζουν την ζωή τους  κορώνα γράμματα χωρίς μέτρα προστασίας και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Όλοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν μέσα στην πόλη και βιώνουν από την μια την εντατικοποίηση με την δουλειά να βγαίνει με πολύ λιγότερα άτομα και από την άλλη την ανασφάλεια  και την αδυναμία να τα βγάλουν πέρα όσοι μπαίνουν σε αναστολή.   

Μόνο οργή αηδία προκαλεί πλέον η κατάντια της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του ΕΚΘ που προσπαθούν συντεταγμένοι με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να εκφυλίσουν και να σβήσουν την σημασία και την αξία της Πρωτομαγιάς. Οι δικαιολογίες τους άλλωστε στην λογική ‘’το νομοσχέδιο έχει και καλά’’ μιλούν από μόνες τους. Εμείς τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας όπως πολύ καλά ξέρουμε και όπως τους αρμόζει! Μετατρέποντας τις 6 Μάη σε μια ισχυρή απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο τους και διεκδικώντας την κάλυψη των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

  • Κατοχύρωση και υποχρεωτική εφαρμογή για όλους ΚΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες του κλάδου.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας και όλων των δουλεμπορικών.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Προστασία και στήριξη των ανέργων και των εποχιακά απασχολούμενων.
  • Δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν για όλους σύστημα υγείας.
  • Πρόσβαση σε όλους και πόσο μάλλον στα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, με σύγχρονους και ολοκληρωμένους όρους, στη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
  • Διακοπές – δικαίωμα για όλο το λαό και όχι την μετατροπή τους σε πανάκριβο εμπόρευμα – προνόμιο για λίγους.
  • Προστασία της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 6/5, 10:30ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ 10:00ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε.) Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: