“Οι εργαζόμενοι έχουν γίνει ο κυματοθραύστης των διαχρονικών προβλημάτων στις αστικές συγκοινωνίες” – Η ΔΑΣ για το ξυλοδαρμό στο μετρό

Τέτοια περιστατικά αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Καταδίκασε το περιστατικό του βίαιου ξυλοδαρμού εργαζόμενου η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, αναδεικνύοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που βάζει στο στόχαστρο τους ίδιους τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας παράλληλα πως το συμβάν αυτό θα λειτουργήσει ως άλλοθι για την ενίσχυση της καταστολής και τους αυταρχισμού, με τη δημιουργία νέου αστυνομικού σώματος στα ΜΜΜ.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των περιστατικών βίας σε εργαζομένους του κλάδου μας που πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι έχουν γίνει ο κυματοθραύστης των διαχρονικών προβλημάτων στις αστικές συγκοινωνίες.

Οι συνάδελφοί μας καλούνται να διαχειριστούν την αγανάκτηση, την οργή και τον θυμό που προκαλούν οι τραγικές ελλείψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πόσο μάλλον μέσα σε συνθήκες lockdown και πανδημίας, που μετατρέπουν τα ΜΜΜ σε “βόμβες” διασποράς.

Ο συνάδελφός μας πλήρωσε (όπως και άλλοι παλαιότερα) την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Μια εγκληματική πολιτική που μετατρέπει τους συνάδελφους σε εργαζομένους πολλούς ταχυτήτων κι πολλών ειδικοτήτων ως και ελεγκτών σε συρμούς και αποβάθρες.

Μόνο πρόκληση αποτελούν οι καταγγελίες της κυβέρνησης, του υπουργείου Προστασίας και της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την ίδια στιγμή που καταγγέλλουν το περιστατικό, συνεχίζουν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο εν μέσω πανδημίας για την πραγματική προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών, δεν προμηθεύονται νέα Μέσα Μεταφοράς που να καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες.

Τέτοια περιστατικά αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση με τις ευλογίες των εργοδοτικών συνδικαλιστών ετοιμάζει ειδικό σώμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, “μυστικούς” επιβάτες, “χαφιέδες” δηλαδή της εργοδοσίας.

Αξιοποιούν εργολάβους και εταιρείες φύλαξης με παροχές εκατομμυρίων ευρώ και απλήρωτους εργαζόμενους λυμαίνονται χρόνια τις “κρατικές” αστικές συγκοινωνίες.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν νέο αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια και κτυπούν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς σε κάθε κινητοποίηση.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να παλέψουν για:

  • Πρόσληψη προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες
  • Να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να πυκνώσουν τα δρομολόγια
  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίας.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: