ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο / Δίνουμε απεργιακή απάντηση – Βίντεο του ΠΑΜΕ

“Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν.”

Με σχέδιο αγωνιστικής δράσης ξεκινούν τη νέα χρονιά συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας την πάλη για αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, υποχρεωτική για όλους, με διασφάλιση των γηρατειών, της Υγείας, της Πρόνοιας κ.ο.κ., παίρνοντας αποφάσεις για οργάνωση απεργιακού αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου για το νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το άθλιο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό μέσα στο Γενάρη», το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «στο επίκεντρο της επίθεσης που προετοιμάζει η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη και γκρεμίζοντας ό,τι δεν είχε προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και οι συντάξεις φτωχοκομείου στο πλαίσιο μόνο της “εθνικής εγγυημένης σύνταξης”. Το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων θα εκτιναχτεί, με στόχο τα δισ. ευρώ που είναι χρήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και των συνταξιούχων, να περάσουν στα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

Δείτε βίντεο του ΠΑΜΕ ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο: 

Για την οργάνωση της πάλης και την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου με αιχμή τον αγώνα για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει ήδη απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και συνδικαλιστές να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Αντίστοιχη σύσκεψη οργανώνει και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 13 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα σε σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Γενάρη για την προετοιμασία του αγώνα για το Ασφαλιστικό, απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Σύσκεψη Σωματείων και Συνδικαλιστών την Τρίτη 14 Γενάρη στις 7 μ.μ διοργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: