Όχι στην εργολαβοποίηση, όχι στην παρακολούθηση των εργατών – Από το πρωί η απεργιακή μάχη στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Οι απεργοί διεκδικούν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης και αντιδρούν ενάνται στην απόπειρα εργολαβοποίησης του τμήματος πωλήσεων και της παρακολούθησης των εργαζόμενων με κάμερες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες δίνεται η απεργιακή μάχη από τις ταξικές δυνάμεις στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους εργασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, όπου οι απεργοί βρίσκονται στις πύλες του εργοστασίου από τις πρώτες πρωινές ώρες, πριν καν ξημερώσει, και περιφρουρούν τη σημερινή τους κινητοποίηση.

Αίτημα αιχμής είναι η υπογραφή κλαδικής σύμβασης, που θα διασφαλίζει την πρόσφατη συλλογική σύμβαση που υπογράφτηκε χάρη στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ο αγώνας ενάντια στο σχέδιο της “εργολαβοποίησης” του τμήματος πωλήσεων, μέσω ενός… “ανεξάρτητου φορέα”, αλλά και της τοποθέτησης συστημάτων παρακολούθησης στα εταιρικά οχήματα. Η πρόληψη και η ασφάλεια εξασφαλίζονται με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, όχι με κάμερες που ελέγχουν τους εργάτες.

Οι εργάτες κάνουν τη σημερινή απεργία υπόθεση όλων και δίνουν μαζικό “παρών” για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, με το μόνο όπλο που έχουν: την οργάνωση και το συλλογικό αγώνα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: