Όχι άλλο αίμα εργατικό! – Κινητοποιήσεις ενάντια στα “εργατικά ατυχήματα” στους ΟΤΑ

Παρέμβαση από το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και κινητοποίηση το απόγευμα στον Άλιμο από τους εργαζόμενους στα ΟΤΑ. Κανένα όχημα δε βγαίνει σήμερα από τα αμαξοστάσια των Δήμων.

Όχι άλλο αίμα εργατικό! Το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στον Άλιμο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο τραγικός απολογισμός των τελευταίων τριών χρόνων είναι 50 θύματα και εκατοντάδες εργάτες στους Δήμους που έχουν σακατευτεί από “εργατικά ατυχήματα”. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση, να αποδοθεί στην “κακιά στιγμή”. Είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής, των ελλιπών μέτρων ασφαλείας, παλιών μηχανημάτων, ξεζουμίσματος των εργαζομένων με βαριές εργασίες ως τα γεράματά τους.

Το πρωί στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησαν παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, με τον γ.γ. του υπουργείο, Ανδρέα Νεφελούδη να συναντιέται με τους εργαζόμενους και να επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με προσχηματικές δικαιολογίες.

Από το πρωί οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν δηλώσει πως κανένα απορριμματοφόρο και κανένα όχημα δεν πρόκειται να βγει σήμερα από τα αμαξοστάσια των δήμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απώλεια του συναδέλφου τους στον Άλιμο, που έχασε τη ζωή του, λόγω ανατροπής του οχήματός του.

Το απόγευμα στις 6, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στο δημαρχείο του Αλίμου, καταγγέλλοντας το εργοδοτικό έγκλημα διαρκείας και τους υπαίτιούς του.

Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σχεδιάζει και εφαρμόζει όλες αυτές τις αντεργατικές πολιτικές. Υπεύθυνη είναι και η πλειοψηφία των δημάρχων που τις υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο. Υπεύθυνο είναι το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγεία και ασφάλειά μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών και θυσιάζει τις ζωές μας. Τα εργατικά “ατυχήματα” είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Δεν αποδεχόμαστε ως κανονικότητα να τσακίζεται κάθε λίγο ένας από εμάς!

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή!

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: