Ο “ιός” της εργοδοσίας υπεύθυνος για τα εργατικά ατυχήματα – Δυο εργαζόμενοι του ΟΤΕ χτύπησαν μέσα σε δύο μέρες

Αποδεικνύεται ότι ο “ιός” του κέρδους είναι θανατηφόρος για τους εργαζόμενους.

«Μετά το συνάδελφο από το ΤΤΛΠ Παγκρατίου που έπεσε από τη σκάλα την Τετάρτη 29/1, την Πέμπτη 30/1 ήταν η σειρά συναδέλφου από την Κατερίνη να πέσει από τη σκάλα και να χτυπήσει. Και αυτός ο συνάδελφος εργαζόταν ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και όχι σε διμελές συνεργείο, όπως προβλέπεται από το νόμο για τη χρήση σκάλας.

Τα εργατικά ατυχήματα (και) στον ΟΤΕ έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας. Η επιδημία αυτή έχει ως αιτία έναν “ιό” που αναγκάζει τους εργαζόμενους να παίζουν τη ζωή τους “κορόνα-γράμματα”. Ο “ιός” αυτός είναι ο “ιός” του κέρδους της εργοδοσίας και πλήττει όλο και περισσότερους συναδέλφους οι οποίοι βλέπουν καθημερινά να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλειά τους γιατί αντιμετωπίζουν το δίλημμα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ή να τα παραβλέψουν για να πιάσουν το στόχο που τους έχει επιβληθεί από την εργοδοσία, σκεπτόμενοι ότι έρχεται και η ώρα της αξιολόγησης, γιατί τα διμελή συνεργεία απαιτούν προσωπικό που δεν υπάρχει, γιατί κοστίζει όπως κοστίζει και η συντήρηση και η αντικατάσταση του εξοπλισμού. Αποδεικνύεται ότι ο “ιός” του κέρδους είναι θανατηφόρος για τους εργαζόμενους.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑ.

ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΤ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΜΕΛΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ.

ΤΑ ΔΙΜΕΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΟΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΣΕ.

Όπως γράψαμε και για το προηγούμενο εργατικό ατύχημα αποδεικνύεται ότι η επιβολή των διμελών συνεργείων παντού είναι ζήτημα “ζωής ή θανάτου” για τους τεχνικούς. Διμελή ανεξάρτητα από τη χρήση σκάλας. Συνεπώς, η προσπάθεια που ξεκίνησαν, πριν λίγο καιρό, οι εργαζόμενοι στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων, οι οποίο βρήκαν συμπαραστάτες και άλλους εργαζόμενους αλλά όχι την πλειοψηφία των συνδικάτων, της ομοσπονδίας και των υπολοίπων συνδικαλιστικών παρατάξεων πρέπει να κλιμακωθεί και στα πλαίσια της διεκδίκησης της νέας ΣΣΕ. Απαιτούμε στη νέα ΣΣΕ να είναι δεσμευτικός όρος τα διμελή συνεργεία. Μέχρι τότε με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της ΠΕΤ να τα επιβάλουμε παντού. Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: