Ο Αρκάς ακοίμητος φρουρός των αφεντικών

Μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι αυτό που θα κάναμε στο γραφείο, μας λέει ο Αρκάς, κρίνοντας πιθανότατα εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού μπορεί κάλλιστα να γλείφει την κυβέρνηση και να υψώνει το χέρι στον εχθρό λαό, τόσο από το σπίτι του, όσο κι από ένα γραφείο.

Ο γνωστός Αρκάς ξαναχτυπά. Αφού έκλινε σε όλες τις πτώσεις την ατομική μας ευθύνη στο πρώτο κύμα πανδημίας, αφού άφησε την κυβέρνηση και τις δικές της ευθύνες στο απυρόβλητο -όπως θα έκανε κάθε καλός αυλικός-, τώρα καταπιάνεται με την τηλεργασία και τους… “τεμπέληδες” που κοιμούνται κι η τύχη τους δουλεύει, αλλά οι ίδιοι ποτέ.

Στο σημερινό σκίτσο που ανέβηκε στη σελίδα του, δείχνει κάποιον που κοιμάται μακάρια στον καναπέ κι αλλάζει απλώς παραστάσεις, από το γραφείο στο σαλόνι του σπιτιού του. Μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι αυτό που θα κάναμε στο γραφείο, μας λέει ο Αρκάς, κρίνοντας πιθανότατα εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού μπορεί κάλλιστα να γλείφει την κυβέρνηση και να υψώνει το χέρι στον εχθρό λαό, τόσο από το σπίτι του, όσο κι από ένα γραφείο.

Παράλληλα βέβαια, περνάει με χαβαλέ το μήνυμα πως η τηλεργασία είναι ευκαιρία για ύπνο και τεμπελιά. Κι όχι ένας τρόπος να εργάζεται κανείς συνέχεια, ακόμα και στις λίγες ώρες που του μένουν για ξεκούραση, πχ όταν προκύπτει κάτι έκτακτο ή πέφτει πολλή δουλειά και δε φτάνει το κανονικό οκτάωρο για να την βγάλει. Χιούμορ για αφεντικά, όπως σχολίασαν κάποιοι στο διαδίκτυο…

Η αυλική “έμπνευση” και η μισθωτή σκλαβιά δε σταματούν ποτέ…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: