Ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα στην πράξη – Ανάκληση δύο απολύσεων στην εταιρία “Πλαίσιο”

Η άμεση κινητοποίηση των σωματείων έφερε αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν σήμερα στη δουλειά τους με ψηλά το κεφάλι!

Πριν από μερικές μέρες, η εργοδοσία στο Πλαίσιο απέλυσε δύο εργαζόμενους, προφασιζόμενη ότι “έχει πέσει η δουλειά”, την ώρα που πολλοί εργαζόμενοι χτυπούσαν δεκάωρα (και χωρίς διευθέτηση…). Αλλά ο πραγματικός λόγος ήταν η αγωνιστική τους δράση, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Η εργοδοσία στο Πλαίσιο απέλυσε 2 εργαζόμενους που εργάζονταν με το άθλιο καθεστώς των εργολαβικών. Το επιχείρημα: «Έχει πέσει η δουλειά», την ίδια ώρα που τα 10ωρα είναι καθημερινό φαινόμενο! Ο πραγματικός λόγος είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 4ωρη στάση εργασίας στις 22 Απρίλιου και στην απεργία στις 6 Μαΐου, το γεγονός ότι δεν αποδέχονται να εργάζονται σε σύγχρονα κάτεργα με τους όρους των δουλεμπορικών. Αυτό για την εργοδοσία σημαίνει πως «οι συνάδελφοι δημιουργούν κάποια προβλήματα»!

Ο αγώνας των εργαζόμενων και η άμεση κινητοποίηση των Σωματείων, έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, έφεραν αποτέλεσμα, με τους δύο εργαζόμενους να επιστρέφουν σήμερα στη δουλειά τους, με ψηλά το κεφάλι και έτοιμοι για τους αγώνες που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα συνεχίζεται η κινητοποίηση του Συλλόγου για τη δικαίωση της εργαζόμενης μητέρας που απολύθηκε από τα Τζάμπο και την επιστροφή της στην εργασία.

Όπως καταγγέλλει μάλιστα ο Σύλλογος, η απόλυση κοινοποιήθηκε με δικαστικό κλητήρα, ενώ η εργαόμενη βρισκόταν με αναρρωτική άδεια στο σπίτι της!

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει το νομοσχέδιο – έκτρωμα ως «ευκαιρία» για τις εργαζόμενες μητέρες και υπόσχεται περισσότερο χρόνο της μάνας με το παιδί της, η Jumbo απολύει εργαζόμενη μητέρα! Το έκανε μάλιστα στέλνοντάς της την καταγγελία της σύμβασής της με δικαστικό κλητήρα και ενώ η συναδέλφισσα βρισκόταν με αναρρωτική στο σπίτι της!

Τα ταξικά σωματεία συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τους… δουλεμπορικούς όρους εργασίας. Ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: