Νίκησαν οι εργάτες της COSCO – Η εργοδοσία, κάτω από την πίεση της οργανωμένης πάλης αναγκάστηκε να κάνει δεκτά τα περισσότερα αιτήματά τους

Ικανοποιήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα του πολυήμερου αγώνα στην COSCO όπως ανακοινώθηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Η εξέλιξη είναι νίκη για τους λιμενεργάτες που από την πρώτη στιγμή έδωσαν την μάχη για να επιστρέφουν σώοι σπίτια τους οι εργαζόμενοι.

Ικανοποιήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα του πολυήμερου αγώνα στην COSCO όπως ανακοινώθηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Η εξέλιξη είναι νίκη για τους λιμενεργάτες που από την πρώτη στιγμή έδωσαν την μάχη για να επιστρέφουν σώοι σπίτια τους οι εργαζόμενοι.

Η COSCO αναγκάστηκε να δεχτεί και να ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα των εργαζομένων! Η αδιαλλαξία έσπασε με την αποφασιστική πάλη των εργαζομένων στο λιμάνι και με τη μαζικοποίηση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ! Είναι μια πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε δηλώνει η ΕΝΕΔΕΠ.

Από το βήμα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις, σημείωσε ότι κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων της COSCO η εργοδοσία έστειλε δεσμευτικό κείμενο στο υπ. Εργασίας για 5ρες πόστες, κατάργηση των κόντρας βαρδιών και δημιουργία επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας. Πρόκειται για μια πρώτη νίκη, υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι θα την κατοχυρώσουμε στην πράξη.

Σε καταιγισμό χειροκροτημάτων ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής ανακοίνωσε ότι η εργοδοσία, κάτω από την πίεση της οργανωμένης πάλης αναγκάστηκε να κάνει δεκτά τα περισσότερα αιτήματά τους.

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τα λόγια του το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» δόνησε την ατμόσφαιρα.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται πορεία με το πανό των εργαζομένων της COSCO να είναι στην κεφαλή.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: