Νεκρός εργάτης στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ

Τα γήπεδα δεν είναι γεφύρια της Άρτας, να θέλουν νεκρούς για να στεριώσουν. Αυτός που το απαιτεί είναι ο Μολώχ του κεφαλαίου, που διψά για κέρδη κι εργατικό αίμα. 

Ένα ακόμα θύμα θρηνεί η εργατική τάξη, το οποίο έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα των εργατικών “ατυχημάτων” – όπως τα καταγράφει η επίσημη στατιστική – που συνεχίζεται δυστυχώς και τη νέα χρονιά. Πρόκειται για έναν εργάτη ηλεκτροσυγκολλητή, ο οποίος έπεσε από σκαλωσιά με ύψος πάνω από 10 μέτρα. Ενδεικτικό είναι πως η ανάσυρσή του έγινε από δέκα πυροσβέστες που κατέφτασαν με τρία οχήματα. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει το ΕΚΑΒ όταν έφτασε στο εργοτάξιο ήταν να διαπιστώσει το θάνατό του.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, ο Νίκος Σερετάκης υποψήφιος δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όπως και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Εμείς υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες, οι εργάτες βρίσκονταν σε απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα, ανάμεσά τους και μέτρα ασφαλείας. Τότε είχε κινητοποιηθεί εναντίον τους ένας ολόκληρος επικοινωνιακός στρατός, συνεπικουρούμενος κι από τις αστυνομικές αρχές, που έσπευσαν να ζητήσουν στοιχεία για τη νομιμότητα της απεργίας (!), στοχοποιώντας τους γιατί θέλουν τάχα να “βλάψουν την ομάδα” και το όνειρο χιλιάδων αεκτζήδων για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σήμερα είναι ζήτημα πόσοι από αυτούς θα ασχοληθούν με το θέμα ή θα το κάνουν γαργάρα για να … μη “βλάψουν την ομάδα”.

Τα γήπεδα δεν είναι γεφύρια της Άρτας, να θέλουν νεκρούς για να στεριώσουν. Αυτός που το απαιτεί είναι ο Μολώχ του κεφαλαίου, που διψά για κέρδη κι εργατικό αίμα.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: