Νέα ήττα των εργατοπατέρων στην Πάτρα – Απέρριψε το δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα

Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια νομιμοποίησης των νόθων αντιπροσώπων.

Αφού εξάντλησαν κάθε μέσο για να καθαιρέσουν τη νέα αγωνιστική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πατρών, οι εργατοπατέρες της ομάδας Καραγεωργόπουλου – Νικολάου ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ακόμα χαστούκι, αφού ούτε και τα αστικά δικαστήρια νομιμοποίησαν τις άθλιες μεθοδεύσεις τους.

Απορρίφθηκαν λοιπόν ορισιτκά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει στις 21 Νοέμβρη, ενώ παράλληλα απορρίφθηκε και η προσπάθεια νομιμοποίησης των νόθων και μαϊμού αντιπροσώπων, προκειμένου να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στο ΕΚ της πόλης, το οποίο επί ημερών τους είχε μετατραπεί σε άντρο συμβιβασμού και υποταγής στις εργοδοτικές επιταγές.

Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα και των αδιάκοπων κινητοποιήσεων των ίδιων των εργαζομένων, που μέσα από τα σωματεία τους απέκρουσαν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης από την κλίκα που μέχρι πρότινος λυμαινόταν το ΕΚ, υπερασπιζόμενοι τη νέα διοίκηση, που αναδείχθηκε με μαζική συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες αναδειξής της. Παράλληλα, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, μια και είναι βέβαιο ότι η εργοδοσία και τα κάθε λογής τσιράκια της θα κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν την ταξική κατεύθυνση του ΕΚ. Η συσπείρωση γύρω από τη νέα διοίκηση και η συμμετοχή στους αγώνες αποτελούν εχέγγυο για τη συνέχιση μιας θετικής πορείας που ήδη διαγράφεται για τους εργαζόμενους της πόλης από την πρώτη στιγμή της αλλαγής των συσχετισμών στο Εργατικό Κέντρο.

Με πληροφορίες από 902.gr

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: