“Να συνδικαλιστές, να μάλαμα” – Νέα καμώματα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο ΕΚ Καβάλας

Μέχρι και κάλεσμα συνδικάτου για εκλογές σε τοπική εφημερίδα εφηύραν που δεν τυπώθηκε ποτέ στο πραγματικό φύλλο του εντύπου.

«Να συνδικαλιστές, να μάλαμα!», επισημαίνει το ΠΑΜΕ αναφορικά με τη «συνέχεια στα καμώματα της ηγετικής ομάδας  της ΓΣΕΕ, αυτή τη φορά στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας».

Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η ηγετική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας δείχνει για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπό της.

  • Είναι αυτή που στήριξε και στηρίζει χρόνια τώρα όχι τους εργαζόμενους, αλλά τη μεγαλοεργοδοσία στην περιοχή. Είναι αρωγός στα καμώματα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
  • Είναι αυτή που κουβέντα δεν είπε όταν πριν λίγο καιρό εργάτης στο Μέταλλο έφυγε από τη ζωή από εργοδοτικό έγκλημα.
  • Είναι αυτή που έβγαλε έξω από το Εργατικό Κέντρο σωματεία και των συνταξιούχων θέλοντας έτσι να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση τους.
  • Είναι αυτή που στήριξε την κυβέρνηση στον προϋπολογισμό και μπαίνει μπροστά στη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό από την κυβέρνηση προωθώντας την ιδιωτική ασφάλιση μέσω του εθνικού επαγγελματικού ταμείου.
  • Είναι αυτή που έβαλε κάμερες στο Εργατικό Κέντρο μην τυχόν και πλησιάσουν συνδικάτα και εργαζόμενοι που διεκδικούν, που απαιτούν.
  • Είναι αυτή που πουθενά δεν ανακοινώνει το πότε θα γίνουν εκλογές σωματείων γιατί τις κάνουν εν κρυπτώ και μακριά από τους εργαζόμενους, γιατί θέλουν να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα για να ελέγχουν την πλειοψηφία των συνδικάτων.
  • Είναι αυτή που έστειλε στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου ως αντιπρόσωπο την οικονομική διευθύντρια εταιρείας επεξεργασίας μαρμάρου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

  • Εμφάνισε έντυπο τοπικής εφημερίδας να περιέχει την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Μετάλλου για διενέργεια εκλογών, ενώ το πραγματικό έντυπο της εφημερίδας που εκδόθηκε δεν την περιείχε.

Και όλα αυτά υπό τη σκέπη και την καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Με τέτοιους αντιπρόσωπους θέλουν να κάνουν συνέδριο. Και επειδή δεν βρίσκουν στήριξη από τα ελληνικά συνδικάτα, απευθύνθηκαν στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW) για να τους στηρίξει στέλνοντας επιστολή στον Μητσοτάκη.

Τους συνιστούμε να συνεχίσουν την προσπάθεια απευθυνόμενοι και στην ITUC και σε άλλους ανά τον κόσμο μηχανισμούς. Μην απελπίζεστε, θα βρείτε εκεί σίγουρα φίλους σας».

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: