Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας – Αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εργαζόμενοι αψήφhσαν το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που προσπαθεί να επιβάλλει η Δημοτική αρχή κεντρ. Κέρκυρας μέσω των πολιτικών της στελεχών και της διοίκησης του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. δείχνοντας έτσι στην πράξη, ότι έχουν τη δύναμη να διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα του κλάδου

Δυναμικό και αγωνιστικό παρών έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας στο Δημόσιο, στα Νομικά Πρόσωπα και στο Δήμο,  στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, και στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κεντρικής Κέρκυρας (Μαράσλειο).

Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειακή αρχή είναι ώρα να πάρουν το μήνυμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, το οποίο συνεχώς με τους αγώνες των εργαζομένων… θα γίνεται, όλο και πιο ηχηρό!

Σημαντική με ιδιαίτερο βάρος και αξία, ήταν η αποφασιστική συμμετοχή και πάρα πολλών εργαζόμενων από πολλούς Παιδικούς – βρεφονηπιακούς Σταθμούς του νομού, που έκλεισαν ή υπολειτούργησαν λόγω της στάσης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αψήφησαν το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που προσπαθεί να επιβάλλει η Δημοτική αρχή κεντρ. Κέρκυρας μέσω των πολιτικών της στελεχών και της διοίκησης του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. δείχνοντας έτσι στην πράξη, ότι έχουν τη δύναμη να διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα του κλάδου (υποχρηματοδότηση, υποβάθμιση, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ.).

Εξίσου όμως σημαντική ήταν η σημερινή κινητοποίηση, γιατί αποδείχτηκε περίτρανα, ότι εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και σωματεία έχουν υψηλή κοινωνική συνείδηση και όπλο την αλληλεγγύη τους για συναδέλφους και συνδικαλιστές που στοχοποιούνται για την δράση τους.

Από τη σημερινή στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο στην Κέρκυρα:

Στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν  ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, το Ενιαίο σωματείο εργαζομένων του ΓΝ.Κ., ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ  και στήριξε με αντιπροσωπεία του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

– Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις και στοχοποιήσεις εργαζομένων

– Να αρθεί η νομικά ανυπόστατη διοικητική απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. απαλλαγής από καθήκοντα προϊσταμένου, του Β. Χριστοδούλου – προέδρου του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και Να επιστραφεί ο μισθός που του περιέκοψαν. Να επιστρέψουν δικαιωματικά, οι εργαζόμενοι του 4ου Παιδικού Σταθμού όταν λειτουργήσει ως βρεφικός σταθμός.

– Να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας στου υγειονομικούς του Γ.Ν.Κ. και να πληρωθούν όλοι οι μισθοί που τους περιέκοψε το κράτος.

– ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρονοσηλευτικού προσωπικού – καθαριότητας στο Γ.Ν.Κ

– ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων στο ΓΝΚ, (Δήμοι – ΕΣΠΑ /Παιδικοί σταθμοί). ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στους Δήμους και στη Δημόσια Διοίκηση.

– Να σταματήσει η στέγαση μαθητών σε Containers. Σχεδιασμός με κρατική ευθύνη – χρηματοδότηση, για κατασκευή σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Σύγχρονοι κρατικοί – Δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν για όλα τα νήπια και βρέφη σε κάθε δημοτική ενότητα.

– Άμεση κρατική αποζημίωση στο 100% για τους πληγέντες απ’ τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και επαγγελματίες. Άμεσος σχεδιασμός με κρατική χρηματοδότηση για σύγχρονα έργα αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής – αντισεισμικής προστασίας σε όλο το νομό Κέρκυρας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: