Μήνυμα των απεργών του Ματαμόρος του Μεξικού στο ΠΑΜΕ (VIDEO)

Μεξικό – Ελλάδα – Κεντρική Αμερική – Η Εργατική Τάξη είναι Διεθνής.

Οι εργαζόμενοι – απεργοί του Ματαμόρος έστειλαν ένα βίντεο-μήνυμα προς το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ» στην Ελλάδα για να ευχαριστήσουν το ταξικό κίνημα της Ελλάδας για την αλληλεγγύη και στήριξή του στο δίκαιο αγώνα τους.

Στο μήνυμά τους αναφέρουν:

«Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας στην “ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ” στην Ελλάδα και το ΠΑΜΕ.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της Εργατικής Τάξης σε Ελλάδα, Μεξικό, Αμερική.

Μεξικό – Ελλάδα – Κεντρική Αμερική – Η Εργατική Τάξη είναι Διεθνής».

Κι εδώ το βίντεο με το μήνυμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στα ισπανικά

Το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών, μέλη της ΠΣΟ στην Ελλάδα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο μεγάλο αγώνα που δίνουν οι εργάτες στη βιομηχανία της Κόκα-Κόλα στην πόλη Ματαμόρος στο Μεξικό.

Γνωρίζουμε πως το τελευταίο διάστημα οι εργάτες των βιομηχανιών εμφιάλωσης στο Ματαμόρος έχουν αρχίσει ένα μεγάλο αγώνα διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις μισθών. Η εργοδοσία αρνείται να ικανοποιήσουν τα δίκαια δικαιώματα των εργαζόμενων, απαντώντας με εκφοβισμό.

Σύντροφοι, σε όλο τον κόσμο οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενες τη δουλειά και τον κόπο των εργατών.

Συγκεκριμένα, η Arca Continental, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία εμφιάλωσης της Κόκα-Κόλα, κερδίζει περισσότερο από 41 δισεκατομμύρια πέσος ανά τρίμηνο. Επίσης, στην Ελλάδα, εδώ και παραπάνω από πέντε χρόνια, εμείς οι εργάτες έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα ενάντια στην Κόκα-Κόλα, η οποία απαντά με διώξεις, καταγγελίες και εκφοβισμός ενάντια στους εργάτες και τα συνδικάτα που αγωνίζονται.

Συνεχίζουμε ως τη νίκη. Σύντροφοι, ο αγώνας των εργατών για αυξήσεις μισθών, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, είναι δίκαιος, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο, τα έσοδα των πολυεθνικών. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας είναι στο πλευρό σας και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας.

Το ΠΑΜΕ και η Εθνική Ομοσπονδία Εργαζόμενων Εμφιαλωμένων Ποτών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο μεγάλο αγώνα που δίνουν οι εργάτες στη βιομηχανία της Κόκα-Κόλα στην πόλη Ματαμόρος στο Μεξικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: