Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία αγροτών στη Μυτιλήνη σήμερα

Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. Τα αιτήματά τους έχουν φυσικά σχέση με την προστασία της παραγωγής τους και την εξασφάλιση ικανοποιητικών τιμών.

“Απαιτούμε λύσεις”… βροντοφώναξαν σήμερα οι αγρότες της Λέσβου στη συγκέντρωσή τους στο ΙΚΑ και την πορεία τους μέχρι την περιφέρεια, διασχίζοντας ουσιαστικά όλη την πόλη, μέσα σε τσουχτερό κρύο. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. Τα αιτήματά τους έχουν φυσικά σχέση με την προστασία της παραγωγής τους και την εξασφάλιση ικανοποιητικών τιμών.

Διαμαρτυρία αγροτών σήμερα στη Μυτιλήνη

Με αιτήματα τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών για τη φετινή δακοπροσβολή

Gepostet von ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ am Donnerstag, 14. Februar 2019

 

Μετά την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Καραγιάννη, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στους αγωνιζόμενους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας και διατύπωσε τις διαμαρτυρίες και τα σιτήματα των αγροτών, ξεκίνησε η πορεία μέσα από την Αγορά που κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Εκεί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε να συναντηθεί με την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου η οποία απουσίαζε και εν τέλει πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον εκτελεστικό γραμματέα Γιώργο Καμπούρη. Επίσης παρόντες στη συνάντηση ήταν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στη συνάντηση εκτέθηκαν από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου. Συγκεκριμένα ζήτησαν:

1. Να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο καταροϊκός πυρετός

2. Να ξεκινήσει φέτος όσο το δυνατόν νωρίτερα η δακοκτονία και αυτή να την αναλάβει η Περιφέρεια.

3. Ακόμα ζήτησαν την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Περιφέρειας προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα στην αγροτική οδοποιία καθώς όπως τόνισαν χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να πάμε στα χωράφια μας». Οι αγρότες, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν. Ήδη σχεδιάζουν το πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές χρονικό διάστημα.

Πληροφορίες: “tonisi.gr”. Βίντεο “tonisi.gr” και εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: